Feia dies que els reis no assistien junts a algun acte oficial. Aquesta setmana, però, Felip i Letícia han tornat a coincidir en l'agenda oficial. I ho han fet per inaugurar un hospital que porta una cua de polèmica al seu darrere. 

reis a toledo

Felip i Letícia (@CasaReal)

El nou hospital Universitari de Toledo, un centre que porta molts anys (15) d'obres, polèmiques i paralitzacions i que finalment rebrà el seu primer pacient el pròxim 30 de novembre. Un hospital que ha estat motiu de tibantor gens dissimulada entre el PSOE i el PP. Entre el president autonòmic socialista, García-Page i el president regional del PP, Paco Núñez, que finalment ha assistit a l'acte tot i ser-ne molt crític. Diuen els populars que els socialistes han utilitzat els monarques per fer-se autobombo. Finalment, però, tots callats i sortint a la foto a la inauguració, a la que també ha anat el ministre Illa.

Només descobrir-se la placa commemorativa, elogis i habituals genuflexions posant en relleu el valor de la corona, la figura del rei i bla, bla, bla. Però el cert és que Felip i Letícia han tingut un gest lleig abans de començar l'acte.

reis a toledo placa2

Felip i Letícia (@CasaReal)

Un retard de més d'un quart d'hora, tal i com descriu la revista Vanitatis. Estava previst que els reis arribessin a dos quarts de dotze. En canvi, el cotxe reial accedia al recinte poc abans de migdia: "Don Felipe y doña Letizia siempre suelen ser muy puntuales, pero en ocasiones hay motivos externos a ellos -como el tráfico- que pueden producir esas pequeñas demoras". El que sigui, però no és el primer cop. També va passar a la Biblioteca Nacional, el passat mes de juny. Aquell dia, Felip li va retreure a la seva dona el lleig... 

Avui, que anaven els dos, no sabem qui els hi retraurà a ells el retard... Com sempre, la monarquia espanyola, a destemps. Segur que ningú dels assistents ha gosat dir ni mu.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat