Una de les úniques coses que se li exigeix a la reina Letícia és que arribi a l'hora als actes oficials. Però ja ha passat massa vegades que té el gest maleducat de fer esperar els seus amfitrions. El seu rècord va ser fer tard a un acte amb el príncep Carles d'Anglaterra. Aquell dia a Londres es va lluir i ho vam explicar aquí: 20 minuts de retard. La sort és que anava sola. En l'últim acte a la Biblioteca Nacional, Felip li ha retret a la seva dona el lleig d'arribar tard a saludar el ministre de Cultura i altres autoritats. Aquest és el vídeo:

Casa Reial

Felip i Letícia van dins el cotxe oficial. L'escorta obre la porta i només surt el rei, que fart d'esperar la seva dona avança sol a saludar la filera de VIPS. El primer és el ministre del PSOE Rodríguez Uribes, que veu com la reina ni està ni se l'espera. Felip segueix saludant autoritats i a meitat del besamans apareix una accelerada Letícia. Què feia? retocar-se el maquillatge segur que no perquè va emmascarada. Felip dissimula la ganyota de reprovació sota la màscara i una dona li fa el gest a Letícia dels braços oberts cap avall: "Pero señora, ¿qué hace?". Les bibliotecàries no estan per orgues. Tenen mala llet.

felip sol CR

leticia fa tard CR

Casa Reial

Letícia sembla calmar la bibliotecària amb la mà: "Oiga yo llego cuando puedo". No es pot ser més maldestra que la reina d'Espanya. No té res més a fer però fa tard. Felip aguanta perquè no té la Corona per ensurts.

reis biblioteca CR

Casa Reial

Si les mirades matessin, Letícia jauria fulminada i Elionor es quedaria sense regent i mare. Sort que la ira, sota les mascaretes, es dissimula millor.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat