Ja sabem que als Borbons, la paraula 'estalvi' els hi deu sonar a un moble suec d'Ikea. A Zarzuela no es tallen un pèl a l'hora de foradar les seves butxaques. Gasten i gasten sense mesura, i sovint, només per satisfer les seves necessitats, luxes i capricis. Iñaki Urdangarin, gaudint no se sap ben bé per què d'un cos d'escortes tot i haver passat per la garjola i haver estat repudiat per la seva família política. De Joan Carlesa tutiplén a Abu Dhabi, no cal afegir res més. Per no parlar de quan casa reial posava a la disposició de l'emèrit cotxassos de luxe perquè anés on li vingués de gust. Victoria Federica i Felipe Juan Froilán de Todos los Antros, sense tallar-se gens ni mica a l'hora de dilapidar la fortuna que els hi paguem tots els ciutadans en saraos i més saraos. Però és que Felip i Letícia, que van tan de dignes i s'omplen la boca dient que cal ser conscient i responsable, també fan el que els hi rota. Però hi ha coses que clamen al cel.

felipe letizia malas caras 6 gtres
Felip i Letícia / GTRES

El que és més intolerable és quan pretenen aixecar-nos la camisa sense despentinar-se i pensant-se que la resta de la humanitat ens llepem el dit. La seva barra i poca vergonya és tan indissimulada que es pensen que ningú no se n'adonarà. I és que una xifra considerable, mig milió d'euroscasi ná, va ser destinada, en un principi, a la 'preservació històrica'. Però lluny d'intencions nobles, han acabat destinats a qüestions molt més mundanes. I és que tal i com expliquen al digital Salsa Rosa, aquells 500.000 euros s'han destinat al manteniment de tres luxoses piscines. Una pastarrufa que venia del ministeri de Presidència que en teoria s'encarrega "de cuidar y preservar el patrimonio histórico y cultural, y evidentemente ninguna de las tres piscinas calificaría para esto".

selfie familia reial contenidors
Família reial / @CasaReal

Tres piscines destinades a fer que els Borbons es puguin fer un banyito quan els hi surti del monyo en qualsevol època de l'any. Dues de les piscines estan destinades per l'estiu i una per l'hivern, climatitzada, of course, i en el seu dia Zarzuela va qualificar això de “trabajos específicos en el mantenimiento de piscinas”. Entre les tasques que es contracten a l'empresa adjudicatària es troben el raspallat diari del vas, el pas del netejafons, la neteja dels filtres o el control higiènicosanitari de l'aigua, entre d'altres. Sigui com sigui, és lamentable que en els temps que corren, amb restriccions d'omplir piscines privades aquest estiu degut a la manca d'aigua i la seriosa problemàtica que estem vivint per la sequera, aquests vividors no només s'ho passin pel forro, sinó que a més, hi destinin una morterada per tenir-les ben a punt i que els Borbons no passin calor. Tengo tres piscinas, que deia aquella mítica senyora de l'APM? de TV3. En el cas dels Borbons caldria afegir: Tengo tres piscinas y una jeta que me la piso.