Les cares de fàstic del rei Felip són or pur. Veure el monarca espanyol fent ganyotes és com la pluja després de la sequera: una benedicció. Potser no és divina, però sí que és reial. I 'El Preparao' ens ha tornat a regalar una d'aquestes instantànies que el perseguiran durant molt de temps, com la de la hissada de bandera del dia de les forces armades, o l'esperpent del paracaigudista​ el 12-O aterrant a un fanal. L'últim producte d'aquesta factoria tan particular ens remet al lliurament d'un premi de l'Observatori contra la Violència de Gènere i Familiar celebrat a Madrid, en el que Felip va guardonar la seva esposa Letícia. A la sortida de l'esdeveniment, el Borbó no estava a gust. Potser era la pluja, potser l'enrenou per premiar la seva dona, potser... ves a saber. Els monarques tenen una vida massa complicada per al 'populacho'. Però els plebeus tenim ulls. I mala llet. I ganes de conya. I les xarxes, encara més. 

Felipe cara fàstic Observatorio violencia de genero GTRES

Felipe cara fàstic Observatorio violencia de genero GTRES

La imatge captada pels fotògrafs corre per les xarxes socials convertida en un mem de dimensions colossals. Els internautes han tunejat la fotografia segons les seves filies, fòbies i bogeries particulars i compartides. D'Almeida a Letícia Sabater, de menjar ràpid a maletins plens de bitllets, d'elements escatològics a personatges encara més escatològics​. "Pasen y vean". I si volen contribuir, ja saben on és el punt de trobada.

Felip de Borbó i la fotografia: quina relació tan complicada. Quan era un nen, adolescent i jove imberbe tothom deia que sortia molt bé a les fotos. Ara que és rei (i dels autoritaris), la càmera ja no l'estima tant. "Aquellos maravillosos años", ja no tornaran.