El nyap de la desfilada militar del 12-O és d’aquells que fan història: un paracaigudista de l’exèrcit espanyol s’ha estampat contra un fanal mentre portava una bandera espanyola gegant. Alguns ho veuran com una metàfora de la situació política a Espanya. D’altres, simplement com l’ocasió perfecta per trencar-se de riure. I el rei Felip VI com un ridícul més de les seves forces armades.

paracaigudista fanal bandera espanyola desfilada militar 12 octubre efe

EFE

En el moment de l’impacte, els assistents a la desfilada militar han reaccionat amb un crit d’espant. Però quan han vist que el paracaigudista es trobava perfectament, tots l’han començat a aplaudir com a mostra de suport. Bé, tothom no. El rei Felip VI ha fet gala de la seva empatia posant la millor cara de fàstic que coneix. I no s’ha plantejat ni a aplaudir el soldat fins que no ho han fet la reina Letícia i la seves pròpies filles. Pocs segons, això sí. Mentre tothom continuava dempeus aplaudint, el rei d’Espanya ha abaixat els braços i s’ha posat a mirar el terra.

felip cara fastic tve

felip no aplaudeix tve

TVE

No és la primera vegada que Felip VI reacciona d’aquesta manera quan l’exèrcit espanyol l’espifia. Qui no recorda la cara del Borbó, fent que no amb el cap, per una ‘rojigualda’ mal desplegada aquest estiu a Sevilla? Les imatges es van tornar virals.

Felipe izado bandera 2 La Sexta

Felipe izado bandera La Sexta

La Sexta

Era difícil que la desfilada del dia de la Hispanitat sortís pitjor. Però aquesta vegada (i per no repetir el ‘show’ d’aquest estiu), en acabar, Felip s’ha apropat al soldat per saludar-lo. Potser recorda les crítiques per la seva arrogància a Sevilla i ha après la lliçó. Com si fos l’onzè manament: “No miraràs malament els teus súbdits”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat