La premsa de dretes ha publicat molta literatura sobre l'animadversió de Pedro Sánchez al rei Felip però poc o gens sobre el camí invers: a la Corona li fa fàstic el govern d'esquerres i republicà de PSOE-Podemos. Entre els diversos gestos d'enfrontament: Letícia mirant de reüll Sánchez o Zarzuela distribuint una foto torta del nou govern i esborrant-la un cop enxampats. Ara un altre detall al·lucinant: Felip encaixa la mà a polítics d'esquerres amb tiretes de plàstic. Malaltia? Superstició? Repulsió? A Cuatro ho ha negat:

comunicat cuatro

felip tirita 1 CR

titira

felip tirita 2 CR

tireta 2

felipe pablo iglesias EP

tirita 3

EFE (Dilluns migdia)

Aquestes són escenes de la presa de possessió dels ministres, dilluns. A la nit, poques hores després, Felip va viatjar a Oman al Golf Pèrsic per la mort del Sultà i va encaixar la mà al successor. Alehop! Ja no tenia cap tireta. No li molesta la mà quan abraça xeics, emirs o sàtrapes però sí quan saluda ministres democràtics.

felip oman 1 CR

felip oman 2 CR

Casa Reial (Dilluns a la nit)

Plou sobre mullat: el passat mes de juny, quan saludava portaveus de grups parlamentaris, Felip ja duia tiretes igual, com amb Jaume Asens. En el seu cas tirites dobles, perquè és d'esquerres i català:

 Felip té problemes de salut: pateix de narcolèpsia com va revelar Peñafiel i ara sabem que és al·lèrgic. Com que no li passa a Oman ja sabem a què: és al·lèrgic a la democràcia.