Sembla mentida, però, a lo tonto a lo tonto, el rei Felip farà deu anys que exerceix com a tal. El Borbó té marcat en vermell al seu calendari una data, el proper 19 de juny, dimecres, el monarca farà deu anys que és al càrrec, deu anys de la proclamació com a rei d'Espanya. Alguns diran que els escàndols han minvat en comparació al que passava quan qui era el rei era l'emèrit Joan Carles. Potser no tenen memòria i no recorden tot el que ha passat amb les incendiàries publicacions de l'ex amant de Letícia, Jaime del Burgo, però això són figues d'un altre paner. El cas és que la setmana vinent farà deu anys d'aquesta imatge.

rei 10
El rei, el dia de la seva proclamació fa 10 anys

Per celebrar aquest desè aniversari, els reis han preparat una agenda atapeïda, no només pel dia D, sinó també per tot l'any que queda, amb Felip i Letícia recorrent diferents comunitats del país per celebrar els seus deu anys al tron. Pel que fa al dia 19 concretament, els reis i les seves filles Elionor i Sofia, que torna a Zarzuela aquest divendres procedent de l'internat de Gal·les on ha estat estudiant el batxillerat, presidiran un relleu solemne de la Guàrdia Reial, al costat de l'alcalde de Madrid, assistiran a la felicitació per part d'una banda municipal, donaran medalles al mèrit civil a diferents ciutadans i celebraran un tiberi, un dinar institucional al Palau Reial, on hi haurà el president del govern espanyol, els òrgans constitucionals i els que hagin passat per institucions com el TC, el CGPJ o el Defensor del Pueblo en els darrers deu anys.

rei 102
Felip, a punt de fer 10 anys com a rei / Casa Real

Els monàrquics van com bojos, esvalotats davant la data que s'acosta. Tots a punt per fer genuflexions, per abaixar el cap al seu pas, per cridar "V.E.R.D.E!!" enfervorits, i per felicitar-lo o retre-li homenatges per terra, mar i aire. Els borbònics estan neguitosos perquè arribi el gran dia. Però ja se li estan fent regals al monarca. De vegades, regals enverinats. I és que són molts els que per intentar homenatjar el rei, fan algunes creacions que més que despertar admiració, provoquen pànic. Per exemple, quadres o pintures en honor al Borbó, algunes, veritables esperpents que posen els pèls de punta. Ara no es tracta d'un dibuix en un llenç, sinó d'una representació del seu rostre en una moneda. Una moneda commemorativa, precisament, d'aquests deu anys de regnat, emesa per la Real Casa de la Moneda. Tindrà un cost de 40€, mostra la cara del monarca com si estigués restrenyit o s'hagués empassat el pal d'una escombra, i la Corona Reial de la monarquia espanyola. Estarà disponible a partir del 17 de juny. La cara de mala bava és més que evident, una imatge que no afavoreix precisament a la imatge que projecta el Borbó:

...Llàstima que els lladres vestits de vermell amb màscares de Dalí, els Profesor, Berlín, Tokyo, Denver i companyia, no robessin aquesta moneda quan van entrar a La casa de papel i la fessin desaparèixer del mapa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!