La reialesa europea va viure una jornada molt important a Oslo. La capital de Noruega era l'escenari d'una celebració de campanetes: la festa solemne de benvinguda a la majoria d'edat de la princesa Ingrid Alexandra. L'hereva va fer 18 anys el passat mes de gener, però han esperat 6 mesos i al final de la pandèmia per organitzar un esdeveniment a l'altura. La llista de convidats era enorme. I les absències, molt significatives. Especialment les relatives a la Corona espanyola. Felip, padrí de la Ingrid, pensava assistir-hi amb la seva família: la dona Letícia i les filles, la princesa Elionor i la infanta Sofía. Uns plans, però, que van quedar espatllats per un curiós costum que últimament veiem sovint a Zarzuela: el rei i la reina fan plans separats. "Tú a los toros, yo de cooperante a Mauritania" és un dels seus darrers hits

Felipe con Ayuso en los toros Europa Press
Felip als toros / Europa Press
Letizia tormenta arena Mauritania despeinada EFE
Letícia a Mauritània / EFE

Letícia no tenia cap interès en volar fins a Oslo i compartir oxigen, taula i fotografies amb els seus homòlegs. Entre d'altres coses perquè allà hi havia la seva enemiga número 1, Marie-Chantal de Grècia, que des del que va passar a la Catedral de Palma li va posar una creu a l'asturiana i li ha fet diferents vestits a mida. Tampoc és que suporti gens ni mica els "familiars" del seu marit, cosins llunyans tots ells. I Noruega, país d'origen d'Eva Sannun, exnòvia d''El Preparao', no li fa gaire gràcia. Per això es va quedar a Madrid deixant al monarca fent "de Rodríguez" a Escandinàvia. I és clar, si no hi anava mamá gallina Letícia, ni parlar-ne de deixar que les filles li acompanyessin. A més a més tenia l'excusa del final de curs de la primogènita a l'internat de Gal·les: com havia de marxar a Oslo si l'esperava amb ànsia a casa seva... Ara bé, la falta d'Elionor és un lleig com a una catedral en aquest univers: la festa era en honor a la futura reina de Noruega, com Elionor ho serà (o no) d'Espanya o, per exemple, la princesa Amàlia d'Holanda.

Ingrid Alexandra fiesta Felipe VI  GTRES
Felip a la foto de família de la festa d'Ingrid Alexandra / GTRES
Leonor GTRES
La princesa Elionor va ser una de les grans absències, com la de Letícia / GTRES

El nom d'Amàlia no ha estat triat a l'atzar, ni molt menys. Ho diem perquè l'hereva holandesa de 18 anys va acabar protagonitzant un curiós paper a la cerimònia: el d'acompanyant de Felip VI. La imatge és insòlita: l'espanyol entrava a palau del braç de la jove princesa, substituta per un dia de Letícia Ortiz. L'entrada, retransmesa pel canal públic TV2 de Noruega i que RTVE recull en un vídeo (de molt baixa qualitat, per cert) a Youtube, ens permet copsar la cara de circumstàncies del Borbó, mirant al cel amb rostre estrany, descol·locat.

Felipe con Amalia de Holanda RTVE.es
Felip VI del braç d'Amàlia d'Holanda, substituta de Letícia / RTVE.es

Aquesta unió inesperada i sorprenent no va durar gaire, perquè durant el discurs i el sopar posterior l'espanyol va seure al costat de la princesa Mette Marit, mare de la Ingrid, a la zona presidencial de l'esdeveniment. També hi havia, molt a prop, la reina Máxima d'Holanda, mare de la seva acompanyant durant el paseillo protocol·lari. Allà Felip va deixar una altra imatge ben curiosa per a la posteritat, posant les seves mans sobre les de Mette Marit, emocionada després de sentir les paraules de la seva filla als assistents. 

Felipe con Mette Marit RTVE.es
Felip VI posa les mans sobre les de Mette Marit / RTVE.es

La Casa Reial espanyola, la comidilla del sopar de gala. Sempre donant la nota.