El nom d'Erika Ortiz, germana de la reina Letícia, ha tornat a ser tema de conversa gràcies a les polèmiques declaracions de Jaime Peñafiel, que ha ressuscitat un assumpte que porta gairebé dues dècades en la foscor: la seva tràgica mort. Aquest succés va marcar un abans i un després en la vida de Letícia, sumint-la en un profund dolor i deixant interrogants que encara avui segueixen sense resposta.

El 7 de febrer de 2007, el xicot d'Erika, Roberto García, va trobar el seu cos sense vida a l'apartament de Letícia, on residia en aquell moment. Erika havia lluitat contra la depressió durant anys, una batalla silenciosa que finalment va acabar en una "ingesta massiva de barbitúrics", segons els informes de l'època. Deixava enrere a la seva filla Carla Vigo, de tot just 6 anys, en un món devastat per la tragèdia.

Erika Ortiz i Roberto García
Erika Ortiz i Roberto García

Jaime Peñafiel, en un vídeo publicat a Youtube, suggereix que l'origen de la depressió d'Erika podria estar relacionat amb la donació d'òvuls a Letícia per concebre les seves filles, les princeses Leonor i Infanta Sofia. Al·lega que la decisió de Letícia d'apartar la seva germana de la seva vida hauria contribuït al tràgic desenllaç. Tanmateix, aquestes afirmacions manquen d'evidència sòlida que els doni suport.

Relats contradictoris sobre la mort d'Erika Ortiz

Segons la narrativa presentada per Peñafiel, se suggereix que la pressió dels mitjans i la tensió en la relació entre les germanes Ortiz també podrien haver estat factors contribuents en el tràgic desenllaç d'Erika Ortiz. S'especula que només dos individus propers a Erika i distanciats del cercle íntim de Letícia podrien haver compartit aquesta versió amb Peñafiel: el seu cosí David Rocasolano i el seu exmarit, Antonio Vigo. Ambdós són coneguts per haver confrontat la família reial en el passat: David a través del seu llibre "Adeu princesa", on responsabilitza Letícia pel suïcidi d'Erika, i Antonio, qui durant el funeral d'Erika va enfrontar Joan Carles I amb crits i el va acusar directament de la seva mort.

erika ortiz
Erika Ortiz

Tanmateix, la versió dels més propers a Erika pinta un quadre diferent. Segons el seu cosí David Rocasolano, autor del llibre "Adiós princesa", la pressió mediàtica i la solitud van ser els veritables factors darrere del tràgic desenllaç. Erika se sentia abandonada i desprotegida, submergida en una espiral de desesperació que finalment la va consumir.

Una conversa fatal

"Erika estava més insegura, més feble, més trist. Em va dir que la situació sortia de mare, vaig imaginar que per la pressió mediàtica sobre ella i la seva filla després d'haver-se separat d'Antonio. 'M'han deixat sola, David, em sento sola'. Es referia a Letizia. Vaig suposar que després de reaparèixer Erika en la premsa rosa havia rebut alguna de les típiques trucades histèriques i controladores de Letizia. I Erika no havia estat capaç d'enviar-la a la merda", va revelar David Rocasolano.

Erika Ortiz
Erika Ortiz

Així, els últims minuts d'Erika van ser marcats per una conversa telefònica amb Letícia, segons relata el seu cosí. Quatre minuts d'angoixa i desesperació que van culminar en un acte irrevocable. La relació entre les germanes estava fracturada, plenes de ressentiments i retrets. Erika es va sentir abandonada per Letícia, incapaç de bregar amb la pressió i el dolor que la turmentaven. Després de la seva mort, Letícia va experimentar un sentiment de culpa aclaparador. Segons David Rocasolano, aquest sentiment de culpa era justificat.