La mort de Víctor Manel de Savoia, cap de la inexistent casa reial italiana, ha desfermat una guerra intestina per la successió. El botí no és una corona, tampoc un regne. Itàlia no en vol saber res de monarquies. Aquí del que es tracta és dels drets dinàstics, d'una qüestió d'ego, honor, prebendes i ínfules. També diners, això que no falti. Un còctel explosiu, capaç de provocar una batalla despietada i girs copernicans. El cosí problemàtic de Joan Carles de Borbó ha transmès el seu ADN sobre els seus descendents, la cosa crema i fa l'efecte que la solució no serà gens amistosa.

Mesos abans del traspàs d'en Víctor, el seu fill i hereu legítim, Emmanuel Filibert, va abdicar dels seus drets, cedint-los a la seva filla de 20 anys. Un personatge singular, per cert. És la Victòria, l'autèntica princesa influencer. Té menys seguidors que Victoria Federica, però molt més estil. La Victòria arrasa amb les seves fotos de moda, porta l'estil italià (el ben entès, no la cursileria típica) a la sang. I comparteixen una cosa: mai no ocuparan cap tron. Les possibilitats de la italiana resident a París són inexistents; les de la filla d'Elena, tan minses que només una carambola macabra podria obrar el miracle. .


La revista 'Lecturas' recorda les paraules del pare Emmanuel, justificant la decisió d'abdicar: "Voy a hacerme a un lado y a dejar a una mujer situarse en el foco. Estoy seguro de que lo hará mejor que yo. Encuentro esta decisión muy justa y moderna. En Europa, habrá más reinas que reyes en el futuro. Todo el mundo se da cuenta, aunque quizá un poco tarde, de que la inteligencia y la sensibilidad de las mujeres con responsabilidades pueden ser maravillosas". Li va quedar niquelat, malgrat que parlava de regnes inexistents, i al final ha reculat de manera abrupta. L'excusa? La de sempre: se l'ha malinterpretat: "Victoria está estudiando y tiene que aprender poco a poco, estando a mi lado como yo estuve con mi padre. Soy de la opinión de que se debe dar espacio a los jóvenes cuando alcanzan la madurez adecuada. Así que cuando llegue el momento, cuando yo esté demasiado viejo y cansado para continuar, le dejaré el sitio a ella". Quina barra. Sembla la jugada bruta de Joan Carles amb Elena, salvant les distàncies.

Manuel Saboya GTRES
Emmanuel de Savoia / GTRES

El pare s'ho ha pensat millor, quines coses, i vol tastar el paper que van desenvolupar el seu pare i l'avi, últim rei transalpí. Per tant, el seu "feminisme" és de pa sucat amb oli. Les seves paraules a una revista italiana han caigut com a una bomba a l'agreujada, com és natural. La princesa de Carignano estava molt satisfeta per la decisió del pare, i que li pispi de tornada la cartera la fa enfilar per les parets. Ja comptava amb un títol que li donaria ales a la seva carrera professional com a model i futura estrella virtual. Li han punxat el globus, aquest afront no ho oblidarà. Vendetta.

DL u549043 122
Emmanuel, Victòria i Lluisa de Savoia al funeral / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!