Aquest estiu semblen els protagonistes de Médico de familia. Felip, Leti, Sofi i les nenes, tots junts i ben avinguts, posados somrients, escapades al cinema o de botigues... Il dolce far niente. Com aquells esmorzars de la família televisiva d'Emilio Aragón. Només hi falta 'la Juani'. La família reial està cofoia i gaudeix d'unes noves vacances passejant moreno per Marivent i fent el mateix que durant la resta de l'any, però envoltats d'aigua. 

posado casa reial 2019 marivent

Casa Reial

La majoria d'ocasions són les noies de la família les que van juntes, a veure El Rey León o al teatre. Felip s'uneix a elles a l'hora de sopar. Però la foto que a Felip li agradaria que es produís, aquest any, una vegada més, es quedarà amb les ganes.

felip aborda rossa gtres

GTRES

No ens referim a aquesta, quan, a bord de l'Aifos, el monarca es va trobar amb la seva fillola Martina Jaúdenes, que saludava, tovallola entre tots dos, el seu padrí i cap de l'Estat. Però a qui realment voldria veure el rei a bord del seu veler, ajudant-lo a hissar les veles, seria a unes altres persones, encara més joves que la noia del bikini blanc. El 'capità' Felip voldria tenir com a grumets les seves filles, però la constant negativa de la seva dona li ho impedeix. Estiu rere estiu no deixa de sobtar que en una família tan amant de la vela com són els Borbons, hi hagi unes absències tan destacades cada vegada que arriben a Palma. Joan Carles és un boig de la navegació. Al 'Bribón' li agrada fins i tot més que anar de caça. De ben petits, els seus fills Elena, Cristina i Felip van salpar als vaixells i van aprendre a fer tots els nusos que cal aprendre. Tradició que ha continuat la nissaga Marichalar, amb Froilán i Vic a bord de velers des que tenen ús de raó o amb els Urdangarin Pablo, Miguel i Irene rebent classes de vela des de ben petits. Però la presència d'Elionor i Sofia damunt un vaixell és testimonial i més per fer-se la foto per acomiadar el papi quan se'n va a navegar.

familia reial navegant

GTRES

Per què les nenes no aprenen a navegar, tenint en compte que el seu pare practicava aquest esport cada estiu quan era petit? Explica la revista Lecturas que "El motivo no es otro que la negativa de la reina Letizia". Segons sembla, des de ben petites la reina ha preferit mantenir-les allunyades d'aquesta pràctica. Motiu? Evitar-los-hi una exposició directa i pública, "por la que Letizia no estaría dispuesta a hacer pasar a Leonor y Sofía". Un estiu més, doncs, Felip es quedarà amb les ganes de transmetre el seu llegat en matèria de vela a les seves filles.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat