Fa anys que la Corona li ha pujat al cap a la princesa Elionor. Tot va començar quan Felip li va concedir el Toisó d'Or ara fa 2 anys i mig. Jaime Peñafiel va publicar un incident de la nena a l'escola: "Dos madres de compañeras de colegio de la niña "toisonada" me cuentan que ésta les había dicho: "De ahora en adelante, tendréis que hacerme la reverencia". Són dues testimonis adultes de les paraules de la nena exigint que altres nenes abaixin el cap en la seva presència. Això passava quan tenia 12 anys.

elionor toisó  GTRES

Elionor amb el Toisó d'Or, GTRES

Ara que té 14 anys un fotògraf de premsa del cor explica un altre incident a Palma que demostra que la nena està pujadeta. Escriu la revista Semana: "El fotógrafo de Semana desplazado a Mallorca, Robert Smith, quiso captar alguna instantánea mientras se alejaban de espaldas hacia sus coches oficiales. Gritó una consigna habitual para atraer la atención: '¡Majestad, por favor!'. ¿Y quién se giró? Sí, Leonor"

elionor palma EP

Elionor centre d'atenció, EP

"La Princesa de Asturias fue la primera que se volvió hacia el objetivo y le dedicó una sonrisa. Poco después Letizia también se daba la vuelta dándose cuenta de que su primogénita había atendido al tratamiento de protocolo real y la miró con cierto aire de orgullo". Aquesta és la foto:

La nena girada quan el crit de Majestat valia per qualsevol dels quatre: Felip, Letícia o Sofia. Però la que primer es va girar va ser Elionor, conscient que és el centre de totes les mirades. El fotògraf treu una foto bonísima i explica: "Creo que la Reina se dio cuenta de que su hija ha tomado cierto empoderamiento y que nos había atendido por su cuenta. Como si estuviera empezando a tomar verdadera consciencia de su futuro". La que no té tants fums és la petita i favorita de molts. Així mira Sofia la germana gran quan mira a càmera:

sofia es mira Elio or GTRES

Sofia es mira Elionor mentre la princesa posa a les càmeres GTRES

Elionor ha desenvolupat una habilitat: somriu sota la mascareta i se li nota. Letícia se la mira amb orgull i enveja: el centre dels focus és la filla gran. Ja és oficial: Elionor eclipsa Letícia i la nena de 14 anys ho sap.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat