La princesa Elionor fa avui 13 anys, en un dia molt especial. Aquest matí ha fet un pas de gegant en el seu camí cap al regnat: ha pronunciat les primeres paraules en públic. Ho ha fet a l'Institut Cervantes, en el marc dels actes de commemoració dels 40 anys de la Constitució. El rei Felip ha llegit el preàmbul solemnement, preparant el terreny per a l'hereva de la Corona.

Serena, tranquil·la i pronunciant amb cura cada paraula: així s'ha mostrat la petita Borbó: amb una veu molt aguda i un deix d'alta societat. Ha llegit l'article primer de la Carta Magna, segurament el més significatiu per a la Casa Reial, ja que enuncia que la forma política de l'Estat és la monarquia parlamentària. Elionor ha reivindicat, així, el futur de la institució: seguint l'exemple del seu pare, que la va presentar en néixer amb aquestes paraules: "Aquest naixement és un fet molt significatiu des del punt de vista institucional perquè materialitza la successió". 

REI FELIP LECTURA CONSTITUCIÓ  CASA REIAL

Casa Reial

Sembla que la petita hauria estat assajant aquesta lectura durant setmanes, una preparació a la qual s'haurà d'acostumar. Però això no ha impedit que es posés una mica nerviosa al principi, quan s'ha aixecat abans d'hora.

Un petit moment de dubte que no ha tacat, ni de bon tros, la resta d'intervenció. La Casa Reial comença a confiar en ella d'una manera més evident. Primer de tot, ho van materialitzar en fer-li entrega del Toisó d'Or, la màxima condecoració dels monarques. I d'aquí, a fer que presidís un acte a Astúries. Això sí, el gest definitiu ha estat que adquirís un paper destacat avui i llegís públicament. A més a més, cal destacar que l'elecció de la data no ha estat casual. El seu pare va pronunciar el primer discurs en públic amb 13 anys, la mateixa edat que comença a tenir avui la primogènita. 

Però tornem a analitzar com ha estat aquesta primera lectura en públic. Tot estava pensat: des del conjunt estilístic d'Elionor fins als gestos de complicitat amb els pares. La Princesa ha aparegut amb un vestit gris blavós, elegant i formal. I ha començat la lectura després d'unes paraules ben tendres del pare, que ha agraït el gest de l'Institut Cervantes d'iniciar la lectura pública confiant en ell: "M'alegra que sigui la Princesa d'Astúries qui continuï la lectura que ara començo jo". Un cop la nena ha acabat el curt discurs, el pare l'ha aplaudit, ha fet un gran somriure i li ha fet un petó.

princesa elionor primer discurs  EFE

elionor primer discurs  EFE

EFE

elionor LECTURA CONSTITUCIÓ  CASA REIAL

Casa Reial

La reina Letícia ha ocupat un lloc secundari durant tot l'acte, fent acte de presència per donar suport a la filla i somrient com mai. Visiblement emocionada, i mirant-la amb un gest de complicitat. Si bé ahir va optar per unes botes altes per sobre dels genolls, avui l'outfit era molt més sobri. Vestit pràcticament idèntic i del mateix color que la filla, de gris impol·lut. La petita infanta Sofia també ha estat al costat de la germana en el seu gran dia. Orgullosa i ben educada, la nena ha optat per un estil similar al de la germana però vestida d'un to més clar.

elionor i leticia LECTURA CONSTITUCIÓ  CASA REIAL

Casa Reial

L'absència més destacada ha estat la del rei Joan Carles. L'acte de commemoració dels 40 anys de la Constitució semblava que seria un bon escenari per la seva reaparició, però tampoc... En comptes de donar suport a la neta, ha optat per marxar a navegar amb la infanta Elena. Un lleig que de ben segur que no ha estranyat gaire.

Sigui com sigui, avui ha estat un gran dia per a la princesa Elionor. Ja ha pronunciat les primeres paraules en públic, ho ha fet bé i li ha servit per adquirir una mica més de pes dins de la Casa Reial. La veurem a partir d'ara pronunciant discursos i tenint més presència a actes públics? Està realment preparada per començar el camí cap a futura Reina?