Elionor ja és l'única aposta de la Corona espanyola. No tenen res més. Una adolescent de 15 anys de qui depèn el poc prestigi que li queda a la monarquia. Educada, telegènica i sobreprotegida. Felip VI va optar en el decorat del discurs de Nadal per posar només una foto de l'hereva. Elisabet II va posar una foto del marit. A Espanya ni Letícia, ni la filla petita, ni molt menys l'emèrit. Elionor:

isabel II Navidad

felipe VI discurso Navidad 2020 EFE

leonor felipe acto covid GTRES

Felip i Elionor en l'homenatge civil a les victimes, GTRES

A Zarzuela encara queda algú amb seny per triar l'acte civil d'homenatge a les víctimes en lloc de l'acte religiós. La missa només per a catòlics va ser una contraprogramació dels bisbes. La foto d'Elionor en el discurs més important de l'any és un "Sálvese quien pueda" de la Corona. La nena té els fotògrafs oficials de Casa Reial i la premsa que la cobreix en actes públics.

felip leticia nenes funerla covid altar efe

Elionor a la missa pels morts de la COVID, EFE

Acaba l'any i els súbdits han vist Elionor només en fotografies oficials. Però existeix una imatge natural de la nena comprant dins una botiga i només la va publicar EN Blau. És el dia que surt més guapa, normal, poc royal i més lluïda:

elionor sofia palma 2019

Elionor de la mà de la seva àvia dins una botiga, Instagram

És la foto que hauria de presidir el discurs del rei: la de la naturalitat. Elionor no és una garantia del negoci familiar, no és un número en l'ordre de successió, no és una foto per desviar l'atenció de Joan Carles, no és l'assegurança de res. És una adolescent. Que Felip no s'amagui rere la nena.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat