Homenatge a les víctimes del coronavirus i reconeixement a la societat al Palau Reial. L'acte solemne ple d'autoritats de tot el país i presidit per la família reial ha tingut lloc aquest matí de dijous.

felip homenatge victimes

@CasaReal

familia reial homenatge victimes2

@CasaReal

Els reis i les seves filles han arribat de bon matí i han estat rebuts pel president del govern, Pedro Sánchez. El camí previ a l'encaixada de mans ha donat algunes imatges peculiars. Per exemple, veure com Letícia tenia problemes amb el seu calçat a l'hora de caminar damunt el paviment empedrat, i a una infanta Sofia que no sabia ben bé on posar-se:

 

Després de les salutacions a les diferents autoritats, el discurs del rei en memòria de totes les víctimes en mig de l'escenari preparat per a l'ocasió, amb tots els assistents escoltant asseguts en unes anelles amb la pertinent separació entre cadires. I amb tothom, evidentment, amb la mascareta posada. Felip se l'ha tret per parlar, cosa lògica. Però el moment curiós ha arribat just quan ha acabat i s'ha assegut a la seva cadira, entre la seva dona Letícia i la seva filla gran.

felip homenatge victimes2

@CasaReal

Felip conclou les seves paraules. Els assistents aplaudeixen. Ell torna al seu lloc i mira cap a la seva esquerra orgullós, cap a on és Letícia. Però des de l'altra banda, Elionor li diu una cosa a cau d'orella. Que es posi la mascareta, com tothom. Ell fa cara d'aprovació, l'agafa de l'interior de l'americana i li diu unes paraules a la seva filla, probablement les gràcies pel recordatori.

 

Elionor, amb la lliçó ben apresa.