L'Acadèmia General Militar de Saragossa, centre d'ensinistrament de l'Exèrcit de Terra que acull a la princesa Elionor, és un fortí pel que fa a la informació que surt dels seus murs. La vigilància és exhaustiva, al mil·límetre i amb doble filtre de seguretat: el castrense i el reial. A banda de notícies o imatges oficials, sempre amb el vistiplau de Zarzuela, hem pogut observar poca cosa. Passa el mateix que amb l'internat de Gal·les en el que actualment està matriculada la infanta Sofia: l'aixeta està totalment seca. Millor prevenir que haver de lamentar-se després.

És evident que el control no pot ser total sempre. Per exemple, no s'ha pogut tapar del tot l'escàndol preocupant que suposa la presumpta relació sexual entre un oficial i una companya de la Borbó, de 18 anys. L'Acadèmia, l'Exèrcit i el ministeri de Defensa callen, però la notícia és al carrer. Com tampoc, pel que sembla, han detectat la publicació d'un vídeo que ensenya el dia a dia de la dama cadet Borbó i Ortiz. Una actitud inèdita i sorprenent. No l'hem vist abans. I només per això ja és notícia. 

Un dels comptes d'Instagram de fanàtics de les filles de Letícia han penjat un fragment del final d'un partit de vòlei entre reclutes mascles de l'AGM. Deu ser molt competit el duel, de màxima rivalitat i fins i tot de qualitat olímpica, perquè hi ha una munió de gent seguint-lo al fons del terreny de joc. Potser també que estaven molt avorrits. Recordin que aquesta especialitat és la favorita d'Elionor; jugava al col·legi Santa María de Rosales i va formar part de l'equip de l'Acadèmia en els jocs disputats fa unes setmanes a la base de San Javier, a Múrcia, seu de la força aèria. La princesa, però, no va poder aconseguir la victòria en el campionat; la seva participació va ser malastruga. El cas és que el vídeo ens mostra l'esclat d'alegria per la victòria d'un dels contendents. Tant és així que hi ha una invasió de pista brutal. 

Leonor voley Interacademias
Elionor jugant a vòlei a l'Interacademias 2024 / Interacademias

Entre la multitud, hi ha una figura molt familiar. Han de parar atenció, però és inconfusible. Monyo, rossa, estatura, tot quadra. Per si quedava algun dubte, els fans del compte repeteixen la jugada, a càmera lenta, amb la princesa en primer terme. És ella: o si no, per què tanta insistència amb l'exhibició? L'escena, fent una pinya al mogollón, dit col·loquialment, és d'un caràcter inaudit. Desfermada. Encarcarada com ha crescut la nena, qualsevol gest espontani i eixerit és com veure cinema iranià sense subtitular: provoca incredulitat i estranyesa, però és real. El que més necessita la institució, d'altra banda. 

Elionor Instagram
Elionor, desfermada / Instagram

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!