L'Acadèmia General Militar, el gran centre de formació de l'Exèrcit de Terra espanyol i que s'ha convertit en la llar de la princesa Elionor des del passat mes d'agost, ha celebrat el seu 142è aniversari amb un escàndol de regal. I dels lletjos. Una presumpta relació sexual entre un alt càrrec del centre i una dama-cadet de 18 o 19 anys de primer curs. És a dir, una companya de promoció de la futura reina d'Espanya. L'oficial i la recluta han estat assenyalats per un embolic que han mantingut, sempre d'acord amb les fonts citades per dos mitjans, fins fa poques setmanes. Un tema "muy serio", segons membres de l'AGM. I tant. 

Tanmateix, la versió oficial de l'Acadèmia i del mateix Exèrcit és la de mantenir silenci, amb l'excusa que es tracta de "filtraciones sobre la gestión interna de las unidades" que "afectan al derecho a la intimidad de las personas". Però hi ha tema, hi ha moguda interna. Es tracta d'una violació de l'ètica interna del centre i de la disciplina castrense: "Los oficiales tienen la obligación de mantener una conducta profesional y respetuosa con los subordinados". No seria el cas. La imatge que projecta l'AGM és preocupant. I l'altaveu d'Elionor multiplica l'impacte de la notícia.

Elionor i la presumpta participant d'aquesta relació inapropiada es coneixen, han compartit entrenament i formació durant una part de la seva estada. No obstant això, d'acord amb 'Vanitatis' i 'El Confidencial Digital', els seus camins es van separar per l'ascens de la princesa al segon curs. Recordin que la Borbó, malgrat que la cantarella de "es como los demás", gaudeix de privilegis, moixaines i miraments. Entre altres coses, ella compacta dos cursos en un de sol. Per la via ràpida, amb diplomes de superheroïna i un helicòpter militar a la seva disposició per a afers personals. Per aquesta raó Elionor hauria perdut la pista de l'assenyalada, però segur que el tema és la comidilla de la cantina. 

Leonor moño militar GTRES
Elionor a l'Acadèmia / GTRES

La investigació d'aquest incident tan poc edificant pot acabar en mesures disciplinàries contra l'oficial, el més censurable i penós d'aquest enrenou. L'home és responsable d'una unitat de formació i entrenament, amb influx i poder sobre els alumnes. El presumpte abús de poder és indiscutible. Hi ha també dubtes sobre el consentiment explícit de la jove, un element que podria complicar molt les coses. Per tot això, les cauteles màximes pel que fa a oferir una versió oficial. Ni una paraula de més des del centre, ni des del Ministeri de Defensa. Una estratègia que no ajuda a dissipar els dubtes. Més d'un pot estar ben preocupat ara mateix. L'Acadèmia ja no és tan modèlica com la pintaven.

teniente general Jefe del Mando de Adiestramiento y Doctrina, José Manuel de la Esperanza y Martín Pinillos EFE
Celebració de l'aniversari de l'AGM / EFE

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!