La família reial i la resta dels Borbons no podran fer aquest diumenge una de les coses que més els hi agrada fer, el paperot davant la Catedral de Palma en el Diumenge de ResurreccióPobrets. El coronavirus els ha deixat a casa. Però que no s'enganyin. Si enguany hi hagués hagut xou reial a Mallorca, hagués sigut més desangelat que una reunió de veïns al portal de casa.

felip i leticia despatx

@CasaReal

Perquè la família de Felip s'esmicola i va perdent llençols a cada bugada. Impensable que haguessin fet, per exemple, com els suecs, on els reis i tots els fills i nets van fer una videotrucada emocionant. A Zarzuela no es pot veure ningú amb ningú. En condicions normals, avui a Palma no hi hagués anat ni l'apuntador. Felip, Letícia, les nenes i para de comptar. Per això, en un dia com aquest, tirar d'hemeroteca i veure imatges de les primeres cites de Letícia, acaba d'ensorrar els Borbons. Quién os ha visto y quién os ve.

felip i leticia palma 2004

GTRES

reis emerits palma 2004 (1)

GTRES

Leti somrient tímida, Joan Carles jugant amb un innocent Froilán sense que ningú li tregui la mà... Quins temps. Un any després, un retrat que ara avergonyeix els més monàrquics:

reis emerits palma 2004 (2)

GTRES

Una imatge demolidora. No queda res d'aquella imatge. Per molt verd esperança que lluís Letícia, els Borbons ara són una caricatura d'allò. Aquesta era l'ara tibada reina, que sembla per damunt del bé i del mal, després de debutar en els Diumenges de Resurrecció. Qué tiempos aquellos, on una jove Leti, l'any 2004 i 2005, era la nineta dels ulls dels seus sogres i cunyades, somrient en tot moment. Ara, tot allò s'ho ha endut el vent. Dels Marichalar, ni rastre. El Duque Empalmado no trepitjarà Palma en una llarga temporada. I quan ho faci, no ho farà amb els reis al costat. I Juancar... Ja ha esgotat tots els pecats que podia fer. Al campechano no el redimeix ni una desena d'espelmes enceses a la Catedral.

palma 2015 leticia sofia nenes

GTRES

Any 2015. Letícia ja és reina. Joan Carles, missing després d'abdicar un any abans. I Sofia fent carantoines a la seva neta quan la seva jove encara li deixava fer-ho. Però la mirada de l'asturiana ja és molt significativa. Tres anys després, la vergonya nacional. I ara, 2020, res de res per causa major. La qüestió serà veure què passa el 2021 ja, esperem, sense rastre del coronavirus. Veurem si el virus de la corona, però, perdura.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat