Els sis nebots Borbó del rei Felip han caigut ja en la mateixa maledicció: són tots fills de pares divorciats. Si no fos pels milions de l'avi Joan Carles que els reguen a final de mes a tots sis podria dir-se que són joves de famílies desestructurades. Cap matrimoni de Zarzuela ha sabut evolucionar, madurar i convertir l'enamorament en una relació estable de confiança, respecte i amor familiar. El pèssim exemple de Joan Carles, enganyant davant de tota Espanya la seva dona, la reina Sofia, ha fet que els tres matrimonis dels fills siguin un desastre. Elena i Cristina han fet el pas legal i s'han divorciat dels seus marits, fartes d'infidelitats i traïcions. Felip aguanta perquè, com els seus pares, els reis no es divorcien. Ser fills de pares que no se suporten, com les infantes amb Marichalar i Urdangarin, ha acabat sent la coartada perfecta perquè els joves cosins d'Elionor, tots, hagin decidit que ni estudien ni treballen. Han decidit que ja no els cal amagar-se: viuran dels 1800 milions d'euros que heretaran, tots sis, de la fortuna oculta de Joan Carles. L'últim a caure ha estat Miguel Urdangarin. Ha dit que prou. Es pren un any sabàtic. Als 21 anys. Com si estigués esgotat d'una vida d'esforç i sacrifici ha decidit que aquest any, com Irene Urdangarin, no pensa fer res.

Miguel Urdangarin Ginebra movil GTRES
Miguel Urdangarin deambula sol per Ginebra,  GTRES

El virus de la dropor va contagiar els Marichalar: Froilán va penjar els estudis i va acabar als Emirats per dissimular que no fa res. La seva germana Victoria Federica és la pitjor ja que exhibeix a Instagram la seva vida hedonista, sense cap formació, ni feina, ni dedicació més enllà que la dolce far niente, el dolç no fer res. Vol ser influencer però no suma seguidors per antipàtica, mal operada i poc fotogènica. El problema és que des que Iñaki Urdangarin es va divorciar de la infanta Cristina i va deixar clar que volia que la seva exdona el mantingués de per vida, amb una pensió de divorci de molts milers d'euros mensuals per callar, els seus fills han pres nota. Primer va ser Juan Urdangarin, el primogènit, que va exiliar-se a Londres on només se l'ha vist carregant ampolles d'aigua en un rally de cotxes elèctrics de l'empresa d'Alejandro Agag. Acompanya la seva mare a alguns actes però sembla que pateix algun tipus d'autisme, un trauma pel bullying que va patir al Liceu francès que el va portar a seguir tractament psicològic. No se sap a què es dedica però ho fa lluny. La petita Irene va decidir que estudiar Hostaleria era massa feina i va penjar-ho tot amb una excusa lamentable: es treu el carnet de conduir a Móstoles. Ni estudia ni treballa, fa vacances a Cambodja. I ara el fill petit, Miguel, que segons Hola ha penjat tot l'any universitari amb una altra excusa barata: fer-se monitor d'esquí. Com Irene, una excusa per dir al món sencer: jo no penso fer res.

DL u534892 015
Irene i Miguel amb la seva mare a Suïssa, GTRES

Tots viuen com a mantinguts per l'emèrit, que els va dir que els pagava els estudis que no estudien i ara els paga la vida de pijos malcriats. Només se salva Pablo, el fill esportista que intenta abanderar la família i abanderar la delegació espanyola d'uns Jocs Olímpics. De moment els seus contactes no li han permès ser seleccionat per París 2024. El seu club, el Granollers, no ha passat de fer un paper correcte a la Lliga Asobal, on ell no ha estta ni titular indiscutible. Un jugador menor en un equip petit, cosa que no li ha permès ser el que pretenia, triomfar com el sue pare en l'handbol. Pablo, segons sembla, segueix estudiant les hores disponibles per ser gestor esportiu, però la seva bona imatge no salva el paperot dels seus tres germans i dos cosins.

La premsa rosa parla d'any sabàtic en nois i noies Urdangarin que no passen dels 20 anys com si estiguessin tan estressats que necessitessin parar. Mentre Elionor té un pla perfecte: l'Exèrcit i una carrera universitària, els seus sis cosins ofereixen la imatge dels fills de Carolina i Estefania de Mònaco: uns pijos, dropos i aprofitats. Letícia té raó, cap foto amb els cosins farà bé a Elionor.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!