Aquest cap de setmana s'ha disputat la Copa del Rei de bàsquet a Màlaga. Una competició que, com bé diu el seu nom, porta el nom del monarca. Un títol que ha tornat a guanyar el Reial Madrid, després d'una final molt disputada contra el Barça, on un arbitratge sibil·lí va decantar la balança en favor del conjunt blanc, amb decisions peculiars, per dir-ho suaument, en moments determinats. "En un par de acciones en las que estábamos remontando, nos cortan la remontada. Muchas veces el criterio no es el mismo. Se han equivocado más de lo común", ha dit el capità Àlex Abrines. "¿En la recta final? Durante todo el partido. Creo que no soy de decir ciertas cosas ni de criticar, pero creo que el arbitraje no fue bueno", ha dit Nico Laprovittola. I el tècnic Roger Grimau al·lucina que els àrbitres li diguessin a Willy Hernangómez que "chaval, esto no es la NBA" i li assenyalessin una tècnica.

Escàndol arbitral a banda, els blancs van proclamar-se campions. Al final d'aquestes imatges poden veure com dos dels jugadors més veterans de l'equip, Rudy Fernández i Llull, aixecaven alhora el trofeu que els acreditava com a nous campions de Copa:

Després d'aquesta imatge, a la Casa Reial han corregut a fer un comentari a xarxes des del seu compte oficial, felicitant el campió després d'una final, "un año más" on "los dos equipos que se han disputado la final de la Copa del Rey en Málaga nos han regalado un partido emocionante y vibrante, con momentos dignos de un baloncesto de primerísimo nivel"... Potser va ser un partit emocionant i vibrant, però tot i l'emoció, qui se'l va perdre va ser qui li dona nom al trofeu. Un rei Felip a qui ni estava ni se l'esperava, preferia estar esquiant a la Vall d'Aran sense la seva dona Letícia. Una agenda molt atapeïda que ha indignat més d'un. Crítiques per l'absència reial i perquè Zarzuela perdi el temps d'aquesta manera:

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!