Cristina és l'ovella negra de la Família Reial per ser l'única Borbó imputada per un delicte del cas Noos. Aquell escàndol de corrupció a Zarzuela quan per primer cop un familiar directe amb drets successoris va asseure al banc dels acusats va fer moure fitxa Felip, acabat de coronar. El germà petit va desproveir la infanta del títol de duquessa de Palma i la va apartar de Zarzuela. Des d'aquell dia, Cristina ja no representa la Corona, només rep protecció d'escortes del Ministeri de l'Interior i no protagonitza ni un sol acte oficial. Empestada. El seu càstig la va allunyar definitivament de Felip i mai més han tornat  a coincidir en actes públics excepte enterraments. L'expulsió de Cristina no només va ser per haver estat imputada sinó per enfrontar-se a Felip. La prova és que quan va ser absolta dels delictes no va poder tornar a la Família. Expulsada per sempre. Aquesta setmana ha desafiat Felip i per primer cop ha presidit un acte oficial a Espanya com a infanta i en companyia d'una altra royal, la seva germana Elena.

faf9b90c4fbb691012ba6f02a10df63bd9d3d5b3w
Cristina i Elena fan una visita oficial a una escola de San Sebastián de los Reyes, EFE

L'ajuntament de San Sebastián de los Reyes, governat pel PP, ha convidat les dues infantes a presidir els actes del 40è aniversari del Colegio Infantas Elena y Cristina, que es va fundar en democràcia i el van voler anomenar així en honor de les dues filles dels reis Joan Carles i Sofia, que aleshores tenien 20 i 18 anys. Quan van rebre aquest honor, que el seu nom servís per un centre escolar, formaven part de la Família Reial però ara Cristina ha estat expulsada i només va a actes a títol privat, mai com a figura que representi la Corona. El cas d'Elena és més particular perquè formalment no ha estat expulsada però tècnicament tampoc no és Família Reial, ja que només la formen Felip, Letícia, les seves dues filles i l'emèrita. Però Elena algun dia apareix a l'agenda oficial de Zarzuela en algun acte menor. Cristina mai, i ha desafiat Felip i Letícia.

68f6efc765bc12a99976358aaa62c4d900902593w
Infantes en un acte oficial, EFE

L'Agència EFE va seguir l'acte com si seguís un acte de Letícia, amb periodista i fotògraf. Una desautorització a Felip, que veu com la seva germana que viu exiliada a Suïssa torna a tenir agend aoficial i per Letícia que viu marginada en l'agenda de Zarzuela des que va esclatar l'escàndol de Del Burgo, té pocs actes oficials i ara resulta que els comparteix amb les seves cunyades, de les quals creia haver-se lliurat. Elena i Cristina, que mai han suportat Letícia, es prenen la venjança en el pitjor moment de Letícia i fan un "Aquí estoy yo". Elles són més royals que Letícia, tenen sang reial i es rebel·len a ser apartades de la vida pública. Un acte oficial menor, propiciat pel PP que podrien haver desestimat però han dit, endavant, per què no, som la Corona, tant o més que Letícia.

c0ef8e79a155b34c98847e9c0bc2e290c4d4b7adw
Elena i Cristina juntes a Espanya, EFe

Hi ha certa Espanya, la monàrquica, que creu que les dues infantes són més royals que Letícia, una nou vinguda que ha humiliat el rei posant-li les banyes. I aquesta Espanya és la que empeny les infantes a tornar a ser protagonistes. Letícia torna a tenir els enemics a casa. I ara està més feble, el seu paper ja només és mare de la futura reina. I les tietes volen el seu lloc a la taula. Felip, callant, atorga.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!