Letícia no farà vaga feminista aquest 8-M. Li ha tocat treballar. La setmana de les dones culminarà diumenge 8 de març amb la reina Letícia presidint la final de la Copa de la Reina de bàsket a Salamanca. Hi reivindicarà l'esport femení. Un bon gest. Sobre el feminisme de la dona del cap de l'Estat hi ha molta literatura però només un llibre havia gosat explicar fins a quin punt Letícia va fer ús del dret a decidir com a dona sobre la seva vida. El seu cosí David Rocasolano al llibre Adiós princesa va revelar amb papers que Letizia Ortiz Rocasolano va decidir avortar després de quedar-se embarassada d'un nòvio.

felip leticia cares gtres

GTRES

Ara un segon llibre, Letizia la reina impaciente, insisteix en aquest moment en la vida de divorciada de Letícia. Escriu Leonardo Faccio a la pàgina 91: "Dos meses antes de que se anunciara su compromiso con Felipe, Letizia llamó a su primo por teléfono: 'Tienes que venir a casa, no puedo hablarlo por teléfono'". Van quedar tots tres, Felip, Letícia i el cosí a 1 km del Palau de la Zarzuela, a l'altre palau on viuen ara els actuals reis. Letícia abans de prometre's volia deixar-ho resolt i va confessar-li al cosí: "Tuve un aborto voluntario hace un año en la Clínica Dator de Madrid. Quiero que vayas a la clínica y limpies todos los papeles"

david rocasolano GTRES

David Rocasolano / GTRES

Gairebé tot el que recull sobre aquest fet el nou llibre de Faccio ja estava publicat al llibre de David Rocasolano. Faccio ha parlat amb Rocasolano i aporta dues novetats. Una és el paper de Felip en la conversa: "Según el primo, Felipe solo intervino una vez en esa conversación y fue para insistir en la urgencia de desaparecer esas evidencias. Felipe era consciente de la situación de Letizia. Él promovió esta historia. No solo fue Letizia. Fue él". La segona novetat, terrible pel futur de la monarquia, és que tota aquesta conversa està gravada.

felip i leticia gtres

GTRES

Felip o Letícia, qui va demanar eliminar el certificat mèdic? Tots dos. Però el cosí el va guardar i el va publicar al llibre. Ara se sap que el cosí delator té una assegurança de vida: la cinta d'àudio on Letícia i Felip li demanen que elimini les proves de la interrupció de l'embaràs: "David Rocasolano llevaba una grabadora escondida en su bolsillo y reveló el aborto de su prima". No només existeixen les cintes de Corinna. Hi ha unes segones cintes d'àudio que poden perjudicar molt la monarquia si arriben a publicar-se. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat