La princesa Elionor està vivint una nova vida des que va aterrar a l'acadèmia militar de Saragossa (on, per cert, encara llueixen sense vergonya un tapís en honor a Franco). S'ha deixat anar, els que la coneixen i el seu entorn diuen que sembla una altra, lluny de l'obsessió controladora de la seva mare, lluny dels Borbons i els palmeros, lluny de Zarzuela. La princesa està encantada de la vida en un entorn marcial, envoltada dels seus compis de pràctiques, amb els que comparteix barracons, s'arrossega pel fang i fa un apunta y dispara que, per cert, se li dona molt bé, ja que els instructors destaquen que té molta punteria i se li donen de meravella les pràctiques de tir. I no només això: també està descobrint una nova vida, més social, més empàtica, no tan hermètica i deixant al calaix els vestidets fifis. Ara l'hereva vesteix de gala amb el que ella vol, se'n va a sopar amb els amics i se'n va de festa fins a altes hores de la matinada a discoteques on balla fins que surti el sol, i on cau també algun que altre gintònic.

Leonor de noche GTRES
Elionor / GTRES
leonor militar
Elionor / GTRES

Veurem què li depara el futur a la filla de Felip i Letícia. Però pel que fa al present, hi ha qui ja li busca comparacions amb d'altres royals. I un nom que sona amb força els darrers temps ha sorprès tothom. Perquè la comparen ni més ni menys que amb la que probablement sigui la persona més famosa dins de qualsevol monarquia europea de les darreres dècades. Si m'apures, molt més fins i tot que la reina Elisabet II. Parlem d'una compatriota seva, família política de la reina d'Anglaterra (la seva jove), exdona de l'actual rei britànic i mare de qui probablement ho sigui algun dia. Parlem, evidentment, de la princesa del poble, Lady Di, Diana de Gal·les.

lady di mohamed al fayed twitter
Lady Di amb Mohamed al Fayed Twitter
Travolta y Lady Di
Lady Di amb John Travolta
joan carles lady di2
Lady Di, amb Joan Carles i darrere, el príncep Carles
Isabel II y Lady Di GTRES
Elisabet II i Lady Di GTRES

Diana Spencer, icona absoluta del segle XX, estimada per tot el món, especialment pels seus veïns, i odiada per la família reial britànica. Un ésser de llum, hipnòtic, empàtic, que allà on anava generava allaus de salutacions, flashos, paparazzi, gent perdent l'oremus per saludar-la, que era la cara visible de diferents ONGs, que era, sense cap mena de dubte, la persona més famosa del món, i que fins i tot va tenir una mort tràgica molt abans d'hora, accident fatal a París amb només 36 anys. Doncs hi ha qui veu Elionor com la nova Lady Di... I no (o i no només) per algun estilisme...

elionor lady
Elionor i Lady Di

Tal i com recull Monarquía Confidencial, alguns analistes i experts han gosat "comparar la figura de Leonor de Borbón con la de Diana de Gales. No tanto por la manera de ser, o incluso por la elegancia en el vestir, cuando sí por la ilusión que despierta en la ciudadanía, y más aún en las nuevas generaciones". Què diuen per veure aquestes similituds?: "“Leonor tiene un carisma especial, es cercana, siempre se apoya en sus padres y desprende seguridad y compromiso. Los jóvenes -añaden- se identifican mucho con la princesa de Asturias y los reyes están estudiando cómo acercarla más a la sociedad”... El que no diuen és que Lady Di va posar potes enlaire la monarquia britànica... No creiem que Felip i Letícia estiguin disposats a que la nena faci trontollar la institució. Una Lady Di, per cert, que va titllar un Borbó, Joan Carles, de "sobón", quan van anar a Madrid amb el Príncep Carles. "La princesa tiene que salir del cascarón”, diuen fonts properes a l'entorn de Zarzuela... Sortirà tant de la closca com Lady Di?

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!