El príncep hereu de Dinamarca, en Christian, no veu el moment que arribi el 28 de juny. Aquell dia començarà la gran gresca de la seva vida, i que es podrà allargar durant setmanes. Tancarà així definitivament una etapa i farà el salt al món adult. El fill dels polèmics reis Frederic X i Mary Donaldson tindrà barra lliure, mai millor dit, per desfermar la disbauxa sense haver d'amagar-se. De fer el que li roti, sense pors ni temors que els diaris del seu país parlin d'escàndol. Una bicoca, vaja. 

El net de Margarida II posarà fi a la seva etapa de batxiller a Ordrup, una institució on va arribar rebotat d'un altre institut esquitxat per casos d'abusos sexuals, pallisses i vexacions. L'enrenou de l'Herlufsholm Gymnasium, a 80 quilòmetres de Copenhaguen, va provocar la sortida del membre de la Família Reial de les seves aules, cercant un entorn menys problemàtic. Després d'una entrada vacil·lant al nou centre, s'ha acabat integrant sense problemes. Tampoc era gaire d'estranyar, la condició royal fa que et surtin col·legues sota les pedres. Tots ells estan deixant tot a punt per celebrar la graduació, una cerimònia molt tradicional, tant com la festa posterior: Dinamarca tremolarà.

Després de l'acte solemne, al que assistiran els pares del royal, la gran pregunta és saber com acabarà la gorra del príncep l'endemà de la gran gresca. Un dels costums és el de marcar-la si has assolit grans fites, com "baixar-te" una capsa de cerveses o besar-te amb noves conquestes. El seu pare va ser un autèntic campió en la matèria: tant és així que la seva gorra ha quedat exposada en un museu. Un detall ben irònic, tenint en compte que els excessos del monarca han convertit la corona danesa en una olla de pressió. Durant la jornada, veurem el jove de 18 anys a bord d'una furgoneta festiva amb la música a tot drap i tiradors de cervesa a dojo, segurament en un estat d'eufòria poc habitual en públic. La ressaca serà guapa, guapa.

La cita a final de mes és la més simbòlica, però no serà l'única ocasió per veure'l deixant-se anar a fons. És ben probable que en Christian torni a assistir a un famós festival de música, l'Smukfest, que es celebra a la localitat d'Skanderborg i que és considerat com "el festival més bonic de Dinamarca". Bonic, segur que sí. Però no pas light. Els diaris danesos, com el 'Se Og Hor', apunten una pluja incessant de cervesa, buidant pintes sense aturador. Que ho gaudeixi, perquè quan acabi la festa hi haurà toc de corneta: ingressarà a l'exèrcit i, durant una temporadeta, la seva vida serà força diferent. La farra serà bestial.

Christian Dinamarca EFE
Christian de Dinamarca / EFE

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!