El genet, empresari agrícola i fill de la difunta Duquessa d'Alba, Cayetano Martínez de Irujo, s'ha fet una tournée mediàtica aprofitant l'imminent inici d'una competició eqüestre a Madrid. Poc amic dels mitjans de comunicació, l'aristòcrata posa la seva millor cara quan els necessita per explicar les seves històries. Millor dit, per ampliar-les, ja que moltes ja ens sonen. I massa. Històries que ens parlen d'un "pobre niño rico", nascut a palau però que ha passat penúries econòmiques ("no hemos pasado hambre pero necesidad sí"). Un relat lacrimogen que això sí, ha guarnit amb una cirereta desconeguda fins a aquests dies: La Casa de Alba, "monárquica por sangre", censurant el rei emèrit, Joan Carles I, per haver comès "errores muy graves"

Cayetano Martinez de Irujo Liarla Pardo sobre Rey La Sexta

La Sexta

Cayetano es referia a dos fets en concret: El cas Urdangarín i la cacera d'elefants a Botsuana, com les patinades inadmissibles d'un monarca que "durante muchos años había sido un rey magnífico". Tot i la superficialitat del seu anàlisis, mai no havíem sentit a la poderossísima família aristòcrata picant el crostó d'un membre tan rellevant de la casa reial. Potser per aquesta raó Martínez de Irujo ja havia posat la bena abans de la ferida, declarant-se monàrquic no (només) per tradició familiar, sinó per "lo bien que lo está haciendo Felipe". Tot en ordre, majestat.

Cayetano Felipe Letizia   blasting news

Blasting News

El duc d'Arjona va fer aquestes manifestacions al programa Liarla Pardo de la Cristina Pardo, a qui també va parlar d'un altre cap d'estat espanyol, en aquest cas del dictador feixista Francisco Franco. Sobre la seva exhumació, se sent sorprès per que hi hagi un sector ampli de la població que vulgui treure'l de l'espai públic, ja que està enterrat en "un mausoleo extraño, decadente". El Valle de los Caídos és molt més que això, Cayetano. És tenebrós i macabre. Només has de preguntar a les víctimes obligades a compartir lloc de repòs amb el seu botxí.