Mentre Felip, Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofia continuaven el seu tour per Astúries, anant a passejar pels carrers d'una vila a la qual van atorgar-li el premi de 'Pueblo Ejemplar', mentre un nen petit deixava de pasta de moniato el rei per no voler-li xocar el puny per saludar-lo, una altra part dels Borbons era a uns quants quilòmetres d'allà per envoltar-se, no de pagesos i treballadors del camp, sinó de royals i aristòcrates.

A la gala dels Premis Princesa d'Astúries, la reina Sofia va sentir de prop com passava d'ella la seva jove, com Letícia la ignorava olímpicament. Segur que aquest dissabte es va poder rescabalar en un casament on tothom la saludava, estava per ella i li reia les gràcies. Perquè Sofia va tornar a casa. A Espanya? No, a Grècia.

DL u497758 228

DL u497758 225

Philippos de Grècia i Nina Flohr / GTRES

S'acaben de casar Philippos de Grècia i Nina Flohr, un enllaç esperadíssim per la reialesa europea, que va aplegar molts representants de diferents cases, com feia temps que no es veia, i que va deixar molts detalls. Per primera vegada en mesos hi va haver un bodorrio dels que tant agraden a reis i princeses, amb tots ells lluint les millors gales... I algun detall grotesc. Qui si no? La infanta Elena, com no podia ser menys.

Però anem a pams. Aquest dissabte la Catedral de Santa Maria de l'Anunciació d'Atenes es va posar maca per rebre els més de 100 convidats al casament. No hi eren, però, tots els que hi haurien d'haver estat. Els cosins del nuvi per part espanyola, per exemple, van fer mutis por el foro. Ni el rei Felip, a Astúries amb la seva família, ni la infanta Cristina, al Palau Blaugrana, al costat d'Iñaki Urdangarin, veient el debut del seu fill Pablo amb el Barça d'handbol, hi van anar.

DL u497758 221

La reina Sofia / GTRES

Sí, evidentment, hi era la tieta del nuvi, que quan va a Grècia se sent acompanyada i aixoplugada, molt més que en la soledat de Zarzuela. A Atenes tot eren reverències per Sofia i nombroses mostres de respecte al seu rang. Una Sofia encantada de la vida que treia a passejar tota l'artilleria en qüestió de joies i luxes. Només cal veure que va treure del calaix la seva peça preferida, tal i com destaca la revista Vanitatis, un penjoll de rubí que va heretar de la seva mare, la reina Federica, que llueix només en les grans ocasions.

Sofia no va ser l'única Borbó que va ser present. La va acompanyar, fent de crossa, la infanta Sofia, l'única que sembla estar pendent sempre dels seus pares i que els va a veure (a Abu Dhabi) i acompanya quan hi ha saraus com aquest casament, la infanta Elena. Però ja sabem tots que a la germana del rei hi ha una cosa que la torna boja: la bandera espanyola. A la mínima que pot, surt al balcó a demostrar que a espanyolitat, no hi ha qui la guanyi.

DL u497758 213

elena

La infanta Elena, amb la bandereta espanyola al canell / GTRES

Però algú li hauria de dir a la infanta que deixi de fer el ridícul, que ja sabem que ella, com deia Rajoy, és muy española y mucho española. Que es postula per substituir el toro d'Osborne si fa falta. Però anar a un casament de gala, on tothom es posava joies i vestits exclusivíssims, i no ser capaç de deixar guardada la polsereta amb la rojigualda a casa, és esperpèntic. Perquè la infanta va ser l'única que a banda de lluir penjolls, arracades i collars, també es va posar la bandereta espanyola al canell, detall del tot gratuït i inapropiat.

És clar que una de les presències que va captivar més els assistents va ser la d'una radiant Marie Chantal Miller, l'enemiga número 1 de Letícia, némesis declarada de la reina espanyola, que li va cantar les quaranta, i de quina manera, després del lleig a Sofia a la Catedral de Palma.

DL u497758 131

Sofia i Pablo de Grècia / GTRES

DL u497758 071

DL u497758 192

Marie Chantal Miller i Pablo de Grècia / GTRES

La dona de Pablo de Grècia estava espectacular, i durant bona part de l'enllaç, va xerrar afectuosament amb Sofia i Elena. No costa d'imaginar que probablement entre les tres li van fer un vestit a mida a Letícia i la van posar de caure d'un burro. I Sofia, encantada d'estar al costat d'ella i el seu marit, i lluny de la seva estimada jove.

Una jove a la qual li devien xiular les orelles de mala manera.