Acte de commemoració del 50è aniversari del Palau Blaugrana, l'emblemàtic recinte del Barça on juguen els equips de bàsquet, handbol o futbol sala. La pista on durant 14 anys hi va jugar un jugador alt, prim, amb el 7 a l'esquena, esquerrà, que va fer les delícies dels aficionats blaugranes seguidors de l'handbol: Iñaki Urdangarin.

El cunyat de Felip ha viscut nits històriques al Palau Blaugrana i la seva trajectòria com a jugador del Barça el va fer mereixedor que el club li pengés la samarreta, una decisió que amb el temps, ha estat contínuament en entredit, des que va esclatar el Cas Nóos i des que el duc de Palma va anar a parar a la presó.

urdangarin coche

Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina 

Ara, aprofitant aquesta data rodona, i mentre duraven els actes que commemoraven aquests 50 anys, Urdangarin s'ha deixat veure pel mític Palau on va jugar tants i tants partits. Allà també hi ha estat  Catalunya Ràdio, el programa Tot gira, on el periodista Ernest Macià ha entrevistat l'exjugador del Barça per primer cop des de l'escàndol i des que va ser condemnat... i en català.

El marit de la infanta Cristina ha parlat del possible debut del seu fill Pablo al primer equip blaugrana i també de la decisió del club de mantenir penjada al Palau la seva samarreta. Sobre el seu fill, feliç que "es repeteix que un membre de la nostra família està jugant al Palau Blaugrana. És un jugador molt polivalent per la seva alçada i envergadura. Si treballa fort, tindrà els seus resultats".

pablo urdangarin solo por BCN Antena 3

Pablo Urdangarin / Antena 3

I sobre la samarreta"Les coses que et poden passar a la teva vida són coses que et passen, però la meva trajectòria esportiva és el que aquí es valora. He viscut grans moments, les remuntades que ens ha ofert aquest Palau. És un goig, I saludar els meus excompanys, que estan aquí amb una salut impressionant".

Després, però, de les qüestions que l'havien dut al Palau Blagrana, torn del periodista per preguntar-li com se sent, com es troba, des del punt de vista personal. La resposta d'Urdangarin, rotunda: "Jo estic bé, remuntant, tornant a la que podria ser la meva nova normalitat, no és una feina fàcil. Però l'esport, en aquest sentit, també ens ajuda a no parar d'empentar fins al final".

La gent, el seu entorn, l'acompanya? "Sí. Els amics sempre estan al voltant, això no canvia mai, pels bons moments i pels no tan bons, i perquè jo crec que em coneixen, saben qui sóc. I això és molt important".

Aquest dissabte, Urdangarin tornarà a Palau on penja la seva samarreta. Perquè Pablo debutarà al primer equip al Palau blaugrana i el seu pare hi serà per oferir el seu suport. Un Pablo que segons el seu pare, ja no viu al pis de Pedralbes i s'ha instal·lat a la Masia del Barça mentre ell roman residint a Vitòria.