Des del seu matrimoni amb Felip VI, la reina Letícia ha provat d'aturar tots els projectes de llibres que exploren la seva vida més enllà del que ella mateixa ha presentat al públic. Tanmateix, aquest any podria ser el més desafiador per a Letícia en l'àmbit editorial. A més d'enfrontar-se a les revelacions de Jaime del Burgo al seu llibre I res més que la veritat", que promet ser un cop devastador per als 300 anys de regnat dels Borbó, també haurà de bregar amb les veritats descrites en una biografia no autoritzada escrita pel periodista Joaquín Abad. Segons Abad, aquest llibre representa una altra amenaça per a la Casa Reial, ja que posa al descobert el caràcter "especial" i la ideologia antimonàrquica de Letícia.

Letizia
Letícia

El llibre aprofundeix en diversos aspectes, incloent la relació poc convencional que Letícia té amb els seus escortes masculins, relata l'incident en el qual va ser observada conduint sota els efectes de l'alcohol, i examina la preocupació més inquietant per als defensors de la monarquia: la insinuació que Letícia podria ser una agent antimonàrquica amb fermes creences republicanes.

La batalla contra aquells que divulguen informació: Letícia i les seves estratègies d'intimidació

Tanmateix, malgrat els esforços de Letícia per mantenir els seus secrets ocults, el seu cosí David Rocasolano va desafiar la seva autoritat en publicar l'explosiu llibre "Adeu princesa". Tanmateix, aquest acte de valentia li va costar car, ja que va ser condemnat a presó per un delicte menor i des d'aleshores no se sap res d'ell. D'altra banda, el seu excap en els Informatius de TVE, Alfredo Urdaci, també va intentar compartir les seves revelacions sobre l'esposa del rei Felip VI, però es va trobar amb la faceta "mafiosa" de Letícia, qui el va advertir de manera amenaçadora: "no siguis ximple i deixa'l"... i Urdaci va obeir. D'aquesta manera, el llibre que tenia el potencial de danyar la reputació de Letícia mai va arribar a ser publicat, i entre les seves pàgines allotjava nombrosos secrets, inclòs un vídeo adquirit per TVE que suposadament mostrava a Letícia menyspreant la Corona espanyola.

Alfredo Urdaci
Alfredo Urdaci

El vídeo del milió d'euros: Una bomba de temps per a la Casa Reial

La biografia no autoritzada de Letícia, escrit per Joaquín Abad, revela l'existència d'aquest enregistrament que podria ser devastador per a la reina: "Alfredo Urdaci va fer desaparèixer un vídeo de Letícia en un debat de classe en la seva estada a Mèxic on criticava a la monarquia espanyola i elogiava la República. Aquest vídeo el tenia un estudiant mexicà que va anar a vendre'l a TVE. Uns mesos abans del casament de Letícia aquest estudiant mexicà va arribar a Torrespaña per parlar amb Urdaci. A la cinta es podia veure Letícia en un debat criticant la monarquia espanyola i expressant el seu suport a la república. Urdaci va esperar instruccions de Zarzuela que finalment va fer que TVE comprés el vídeo, em van parlar d'un milió, i ho fes desaparèixer".

Aquest vídeo és ara un tresor ocult en les voltes de TVE, esperant el moment adequat per veure la llum. Una peça d'interès públic adquirida amb diners dels contribuents, valorada en un milió d'euros aleshores. Aviat, el vel de secret que envolta a aquest material s'aixecarà, revelant veritats incòmodes que podrien sacsejar els fonaments de Zarzuela.