Carles III observa amb pesar la mala lluna de la vida. Ell, príncep perpetu d'una de les corones més importants del món, s'havia fet a la idea que no arribaria a regnar mai. Que Elisabet II era immortal, i que en tot cas aguantaria més que ell dempeus, passant la corona al Guillem, el primogènit que va tenir amb la malaguanyada Diana de Gal·les. La reina, però, complia amb el cicle natural de la biologia i posava el príncep, ja amb la polèmica Camil·la Parker Bowles del bracet, en la tessitura de convertir-se en monarca amb gairebé 75 anys. Un regnat relativament breu, i que pot convertir-se ara en fugaç, un any i mig després. El càncer s'ha interposat en la seva vida i el desenllaç genera inquietud, dubtes i també mesures de precaució.

Els anglesos, mestres de la litúrgia, l'ordre i el protocol, comencen a preveure un déjà-vu: una nova coronació. Guillem, rei. Experts en reialesa del Regne Unit han començat a parlar obertament en diversos mitjans d'aquesta hipòtesi cada cop menys esbojarrada. En Carles ja ha donat ordres per preparar el traspàs de poders, a l'espera de la seva evolució de salut. L'oportunitat d'arribar al tron d'aquesta manera ha de resultar molt difícil de pair: perds un pare i, no ho oblidem, tens una dona en risc. Kate Middleton i els seus problemes abdominals són un altre motiu per contenir la respiració a Buckingham, i al príncep la situació l'està sobrepassant físicament. 

Charles lluvia GTRES
Carles III / GTRES

Un altre element desestabilitzador és la relació amb el seu germà, Enric de Sussex. La seva sortida de la Royal Family en la famosa cimera de Sandringham i el posterior escàndol de les memòries, en les que es despatxava a tort i a dret, són fets que no li perdona de cap de les maneres. Les acusacions han estat greus, i la revelació de passatges familiars, com ara una baralla entre germans, van provocar un nou cisma entre les parts. La reconciliació és impossible; si Enric no podia compartir habitació amb la Camil·la durant la visita fugaç al seu pare malalt, Guillem no pot ni vol fer-ho en tot el país ni regne. El vol fora. A Califòrnia, Canadà o les Maldives, però lluny de Buckingham Palace. Gairebé com una sentència de mort.

Harry 2 GTRES
Enric de Sussex / GTRES

El portal 'Palace Confidential' ha filtrat el missatge enviat a través d'uns emissaris al marit de Meghan Markle: “Passi el que passi, respectarem l'acord de Sandrigham. És a dir, vas triar marxar muntant un escàndol? Perfecte. No hi tornis. El missatge és diàfan. Les paraules de la reina Elisabet, afligida però ferma, ressonen al cap de l'Enric, que aquests dies repetia “estimo molt la meva família”. La difunta monarca expressava que “haguéssim preferit que continuessin com a membres de la Família Reial que treballen a temps complet, però entenem el seu desig de viure de manera més independent”. Aquell dia es va traçar una frontera. I n'és d'infranquejable. L'Enric ho té negre amb el futur rei d'Anglaterra. Una vegada més.

William GTRES
Guillem de Gal·les / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!