El càncer de Carles III, detectat fa poc més d'una setmana, té el galliner royal esvalotadíssim. El monarca ha tornat a rebre tractament aquest mateix dimarts, amb aparent bona cara, però conscient del terratrèmol mediàtic i intern que suscita el seu estat. Especialment, entre els seus familiars més directes: el príncep Guillem, amb el pare i la dona malalts, no s'aguanta dempeus. Enric de Sussex, mentrestant, pateix pel pare, però va a la guerra contra la madrastra Camil·la. I finalment tenim a un outsider de sang molt blava, però caigut en desgràcia: el germà de Carles, el príncep Andreu. Un autèntic proscrit

El duc de York, és ben sabut per tothom, té el títol de la gran ovella negra de la família. El seu nom està lligat a l'escàndol d'abusos sexuals amb menors de Jeffrey Epstein. El van desposseir de les seves responsabilitats a Buckingham, el tenen lligat en curt. Van decidir deixar de pagar els seus capricis de milionari, com a càstig addicional. Tocar-li la butxaca a un aristòcrata és de les coses més humiliants que li pots fer. Tanmateix, no acaben de sacrificar-lo del tot. Serà perquè tampoc volen que trepitgi determinats ulls de poll familiars. 

Carlos Andres Inglaterra GTRES
Els germans Carles III i Andreu d'Anglaterra / GTRES

Sigui com sigui, l'Andreu acaba d'enviar un potent missatge en les hores més negres de la nova dinastia reial britànica. El resum? Un m'importeu un rave com a una casa de pagès. Circulen unes fotografies del príncep muntant a cavall d'avui mateix, somrient com si li hagués tocat l'Euromilió. Exactament la mateixa actitud que exhibeix mentre condueix el seu vehicle. Sap que l'estan fotografiant, és evident. I no s'ha tallat ni mig pèl. Vaja, que un lluitant contra el càncer, l'altre de rialles i conyes living la vida loca. Animadíssim. Ho poden analitzar de la manera que vulguin, però és lleig. I una venjança amb aire macabre, d'un mal gust fora de lloc. 

Andew caballo GTRES
El duc de York, a cavall tan content / GTRES

És ben cert que l'Andreu no pinta absolutament res a l'agenda oficial de la monarquia, pot fer amb el seu temps lliure el que vulgui. No el fa servir, però, per estar al costat de la seva sang, ni tan sols per enviar missatges d'ànim i suport, cosa que seria el més normal. No, li rellisca tot. De fet, es considera una víctima, cosa curiosa perquè hi ha unes quantes persones que el tenen per botxí. El món al revés. En tot cas, arribarà el moment de passar comptes. I el gest de l'Andreu no passarà gens desapercebut. Apostaríem fort pel contraatac de Buckingham Palace, la sentència definitiva. 

Andrew GTRES
Andreu, de rialles mentre en Carles III pateix / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!