Ja fa un temps que, més enllà dels 'royals' a l'ús, un nou personatge de l'entorn familiar dels Borbons guanyaria notorietat en l'àmbit mediàtic. No per mèrits ni congratulacions anunciades a so de bombo i platerets, com és el cas de la recent jura de bandera d'Elionor i la seva imminent celebració de la majoria d'edat. Ni tan sols ens remetem a una personalitat d'entre la família de Felip, ja que la història que aquí ens ocupa ens porta a l'altra cara de l'estirp. La que no té sang blava, però sí molts draps bruts. La de Letícia, els Ortiz Rocasolano.

Aquest personatge en qüestió és, ni més ni menys, que Carla Vigo. La nebodíssima díscola, filla de la malaguanyada Érika Ortiz, que tantes vegades ha preocupat la premsa, i no només per la seva curiosa amistat amb individus tan controvertits com Amor Romeira o Christina Rapado.

Vigo ja s'ha obert més d'una vegada sobre els seus problemes de salut mental envers l'alimentació, sense anar més lluny. El seu ingrés d'urgència a l'hospital el mes d'agost passat era una de les últimes notícies que hi teníem. Fins on se sap, només els seus avis, Jesús i Paloma, la van anar a veure i es van preocupar pel seu delicat estat. Ni rastre del nucli dur borbònic. Ara, per fi, ha reaparegut davant de les càmeres. Tot i això, la seva actitud al 'photocall' en qüestió ha preocupat més del compte.

carla vigo europa press
Carla Vigo reapareix. / GTRES

En una intervenció surrealista per part dels periodistes que ha originat un enrenou de considerables dimensions, Carla ha fet el que ha pogut per esquivar l'avassallament. Amb un fil de veu entretallat i fent ús dels monosíl·labs, s'ha pronunciat —i s'entenen les llicències terminològiques, perquè dir que ha estat escarida es queda curt— sobre els mil i un esdeveniments que la seva cosina, la princesa, ha protagonitzat a les darreres setmanes. Per primera vegada, un aparent gest d'orgull, assegurant que "lo está haciendo muy bien y creo que lo va a hacer mejor todavía" que ha impactat, però que no hauria d'enfosquir el seu rictus preocupant i aquesta latent intranquil·litat. Sobre la seva assistència al divuitè aniversari d'Elionor: "sí, eso claro", balbucejava.

Si bé podria ser motiu d'alegria saber que està de tornada i assegura que s'està recuperant de la seva última estada a l'hospital, la seva aparició ha tornat a disparar totes les alarmes. Al cap i a la fi, i tot i que sentir-la dir que ella no consumeix continguts monàrquics pugui ser motiu d'acudit fàcil, aquesta aparició alimenta més i més els rumors sobre com de desemparada es troba la jove. Sense l'aparent suport del seu entorn més proper i bregant amb la pressió mediàtica. "Pobre chica""una huérfana sin el cariño de sus tías", sentencien els internautes. Usuaris que aprofiten, també, per titllar de dolenta la praxi de la reportera que no va frenar la presa de declaracions malgrat la incomoditat de l'escena: "Si es un monólogo, no una entrevista".

Qui som nosaltres per dictaminar si la Carla està malament o aquesta és la seva personalitat. Jutgin vostès mateixos. Si aposten per la primera opció, no és forassenyat pregar per una mica de clemència. Clemència reial.