La princesa Elionor continua immersa en la seva formació a l'Acadèmia Militar de Saragossa. La filla del rei Felip i la reina Letícia va començar la seva formació en el curs 2023/2024 el passat 17 d'agost, marcant l'inici d'un procés que la portarà per les diferents branques de les forces armades espanyoles. S'espera que aquesta preparació contribueixi al seu desenvolupament com a futura reina d'Espanya.

Tanmateix, darrere de la imatge d'igualtat i disciplina que intenten projectar els reis, s'amaga una realitat més complexa. Malgrat les indicacions de Felip i Letícia que Elionor rebi un tracte igualitari, molts dels seus companys assenyalen l'existència de trampes i privilegis que la col·loquen en una posició destacada dins de l'acadèmia militar.

La princesa Elionor gaudeix de "condició especial" a l'Acadèmia Militar

És cert que, d'acord amb una llei específica, el Govern pot establir un "règim propi i diferenciat" per a l'hereu de la corona, la qual cosa en el cas d'Elionor es tradueix en una sèrie de beneficis i excepcions que li permeten avançar en la seva formació sense més obstacles. Per exemple, mentre que el programa de formació militar habitual consta de quatre anys, Elionor només en realitzarà tres, passant automàticament un dels cursos. Així mateix, la participació d'Elionor en esdeveniments especials, com el jurament de la bandera, on va ser la primera en fer-ho, ha alimentat la percepció d'un tracte preferencial cap a ella.

Leonor jura bandera efe
Elionor jura bandera efe

Però els privilegis no s'aturen aquí. Encara que s'emfatitza el tracte igualitari, alguns detalls revelen una clara distinció. Els resultats acadèmics d'Elionor no seran tinguts en compte, ja que està destinada a ser sempre la primera de la seva promoció per la seva "condició especial". Els ascensos seran automàtics, independentment del seu acompliment real en el curs.

Trampes perquè Elionor sigui la número|nombre 1

En aquest sentit, Elionor és entre les millors quan es tracta d'estudiar. La teoria se li dona molt bé a la futura reina, aconseguint resultats més que satisfactoris. Una altra cosa són les proves físiques. Aquí Elionor és entre les pitjors. Es comenta en cercles clandestins que Elionor no aconsegueix el mínim exigit en les proves físiques. Alguns cadets denuncien tractes de favor i trampes per convertir la princesa en la número 1, el que genera frustració i sensació d'injustícia entre els seus companys i companyes.

En aquest context, alguns cadets parlen en cercles privats sobre les trampes i el favoritisme que envolten a la princesa Elionor, mostrant la seva preocupació per la integritat i l'equitat dins de l'acadèmia militar. Privilegis dels que no parlaran en públic per por de l'expulsió, però que en els seus entorns coneixen perfectament.