Les revelacions de Jaime del Burgo han desencadenat una tempesta en la família reial espanyola. Durant anys, el focus d'atenció s'ha centrat a les accions del rei emèrit Joan Carles, ja sigui per les seves presumptes corrupteles o pels enganys repetits a la seva esposa, la reina emèrita Sofia. Tanmateix, ara és Letícia qui està sota escrutini a causa de les seves suposades infidelitats al rei Felip. Segons el relat de Del Burgo, aquestes infidelitats van passar tant abans com després del compromís de Letícia amb l'hereu al tron, fins i tot després del naixement de les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia.

Aquesta situació ha provocat la pitjor crisi coneguda entre Felip VI i Letícia. Diversos cronistes especialitzats en la casa reial han assenyalat que la parella està completament trencada. Jaime Peñafiel assegura que "la parella ja no existeix", mentre que Pilar Eyre posa en dubte la possibilitat d'una reconciliació després d'aquests esdeveniments.

El matrimoni de Felip VI i Letícia, en declivi des de 2013

Tanmateix, aquesta fractura en la parella no és recent, sinó que es remunta a 2013. En aquell moment, Felip i Letícia van experimentar la seva primera sotragada, que en el seu moment es va dir que estava relacionat amb el cas Nóos i la pressió de Letícia per allunyar la infanta Cristina de la família reial. Tanmateix, el cas Nóos no hi hauria la causa principal de la primera crisi entre Felip VI i Letícia. Pel que sembla, va ser llavors quan Felip es va assabentar dels affaires de Letícia, la qual cosa va portar a parlar per primera vegada de divorci.

Letizia Felipe mala cara GTRES
Letícia i Felip VI GTRES

Des de Zarzuela, es va aconsellar als reis descartar el divorci i seguir l'exemple dels pares de Felip, mantenint una façana de normalitat en públic mentre vivien separats en privat. Perquè un divorci hauria estat un escàndol per a la monarquia. A més, hauria implicat restriccions en la relació de Letícia amb les seves filles. La custòdia se l'hauria quedat Felip VI.

Letícia té plans en cas de divorci de Felip VI

Tanmateix, no es descarta un divorci una vegada que les seves filles siguin majors d'edat. Això passarà d'aquí a 14 mesos. Concretament, 29 d'abril de 2025, quan la infanta Sofia assolirà la majoria d'edat. A partir de llavors, Letícia ja podria veure les seves filles amb llibertat. I és que sent realistes, són les seves filles el que realment frena la consort, no l'escàndol que podria suposar per a la monarquia, cosa que no li importa massa. A tot estirar, els problemes que podrien suposar per al regnat de la seva filla Elionor. Encara que un divorci dels seus pares tampoc no hauria de ser rellevant per a la imatge de l'hereva.

I en cas de divorci, Letícia no té cap intenció de fer una vida discreta en cas de separar-se definitivament de Felip VI. No es quedarà a casa mentre veu com la vida passa. Al contrari. Intentaria recuperar el seu rol de periodista. Tornar a la televisió, a la casella de sortida i recuperar la vida que tenia abans.