Que la Casa Reial espanyola té una 'llista negra' no hauria de sorprendre ningú. De fet, els catalans sabem molt bé que significa estar enfilat per la institució monàrquica, com va demostrar el 3 d'octubre de 2017. Però gràcies a la sempre ben informada Pilar Eyre, ara sabem un altre dels noms que completa la relació de persones 'non-grata' a Zarzuela: Es tracta de l'arrencaestelades, antiindepe i bocamoll unionista Álvaro de Marichalar. L'histriònic 'aventurer salvapàtries', actualment solcant el mar en una moto d'aigua i fent numerets d'espanyolista radical és a la diana de Felip VI i companyia, que ni obliden ni perdonen el que li va fer a la infanta Cristina enmig de l'huracà del cas Nóos: Demanar públicament la renúncia dels seus drets successoris, exigir-li disculpes i que tornés els diners desviats per la trama corrupta. La família no es toca, Alvarito, "guapo".

Alvaro de Marichalar travesia @demarichalar

Alvaro de Marichalar @demarichalar

"A mí no me gusta malmeter, pero sepa que le detestan", escriu la cronista reial catalana, que fila molt prim: El tenen enfilat "por mucho que usted haga profesiones de fe monárquica" (és a dir, els seus habituals xous). Eyre fins i tot llisca les dificultats que ha trobat el germà de Jaime de Marichalar per iniciar l'esmentada volta al món i emular a Magallanes: "Difícil ha sido hasta encontrar patrocinadores". Imaginin el cobriment que li estarà agafant al personatge en qüestió en la seva solitud marítima. Ell, que és més papista que el Papa. Mira que són desagraïts. 

Alvaro de Marichalar xou Sant Jaume GTRES

Alvaro de Marichalar Plaça Sant Jaume GTRES

iñaki urdangarin riu GTRES

Iñaki Urdangarin i Infanta Cristina GTRES

Tot i la distància que va posar la família reial respecte de la "poma podrida" Iñaki Urdangarín i de la Infanta Cristina, "la dona que no s'adonava del que feia el seu marit", ara queda clar que la Corona no s'està per romanços. Ni tan sols amb els seus bufons més esforçats. Bon viatge, Álvaro.