Álvaro de Marichalar està a punt d’emprendre un dels reptes més complicats de la seva vida. Convertir els indepes a l’unionisme? No. El desafiament és difícil, però no tant. L’excunyat de la infanta Elena, hiperespanyolista militant, abandona la seva estimada Espanya per a fer la volta al món. S’hi estarà un any sencer. Dotze mesos en els quals no posarà un peu a Catalunya per a introduir-se a les manifestacions sobiranistes i encendre els ànims dels concentrats, com ha fet fins ara.

marichalar bandera mar

@alvarodemarichalar

Marichalar ha revelat en una entrevista a ‘¡Hola!’ que té la intenció d’homenatjar Juan Sebastián Elcano i Fernando de Magallanes ara que fa 500 anys que van fer la primera volta al món: “Ellos supieron arriesgarse y difundir nuestra cultura y valores europeos por todo el mundo. Vamos a conmemorarlo haciendo la misma travesía alrededor del mundo en una moto de agua”. El germà de Jaime de Marichalar, travessant mars i oceans al damunt de la seva moto aquàtica. La nova aventura de l’aristòcrata amaga una finalitat ecologista: “El objetivo es denunciar la pesca ilegal y los vertidos plásticos que contaminan”, explica alhora que anuncia que gravarà tot el viatge en vídeo.

marichalar mapa

@alvarodemarichalar

L’empresari deixarà enrere molt més que l’activisme unionista. Durant força temps s’allunyarà de la seva nova parella, tot i que confia que el visitarà en algun moment de l’aventura: “Ahora tengo una novia. Llevo un tiempo con ella y a lo mejor me acompaña en alguna etapa”. Tant de bo. Un any sencer, tot solet en alta mar, es pot fer molt llarg.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat