Álvaro de Marichalar està a punt d’emprendre un dels reptes més complicats de la seva vida. Convertir els indepes a l’unionisme? No. El desafiament és difícil, però no tant. L’excunyat de la infanta Elena, hiperespanyolista militant, abandona la seva estimada Espanya per a fer la volta al món. S’hi estarà un any sencer. Dotze mesos en els quals no posarà un peu a Catalunya per a introduir-se a les manifestacions sobiranistes i encendre els ànims dels concentrats, com ha fet fins ara.

marichalar bandera mar

@alvarodemarichalar

Marichalar ha revelat en una entrevista a ‘¡Hola!’ que té la intenció d’homenatjar Juan Sebastián Elcano i Fernando de Magallanes ara que fa 500 anys que van fer la primera volta al món: “Ellos supieron arriesgarse y difundir nuestra cultura y valores europeos por todo el mundo. Vamos a conmemorarlo haciendo la misma travesía alrededor del mundo en una moto de agua”. El germà de Jaime de Marichalar, travessant mars i oceans al damunt de la seva moto aquàtica. La nova aventura de l’aristòcrata amaga una finalitat ecologista: “El objetivo es denunciar la pesca ilegal y los vertidos plásticos que contaminan”, explica alhora que anuncia que gravarà tot el viatge en vídeo.

marichalar mapa

@alvarodemarichalar

L’empresari deixarà enrere molt més que l’activisme unionista. Durant força temps s’allunyarà de la seva nova parella, tot i que confia que el visitarà en algun moment de l’aventura: “Ahora tengo una novia. Llevo un tiempo con ella y a lo mejor me acompaña en alguna etapa”. Tant de bo. Un any sencer, tot solet en alta mar, es pot fer molt llarg.