Semblarà increïble perquè fa setmanes que se'n parla, però ara sí, l'aniversari de noces de Felip VI i Letícia Ortiz és imminent. 24 hores resten per a la celebració oficial d'aquella data. Dit amb totes les cauteles, clar. Celebrar, celebrar... doncs una mica com allò de 1492, el “descobriment” d'Amèrica i el dia de la Hispanitat: res a celebrar. El romanticisme fa temps que va saltar per la finestra de Zarzuela, i la millor prova és la sessió fotogràfica publicada aquest cap de setmana. Els retrats familiars on més que una parella semblen col·legues. I dels que no sempre se suporten. 

Ha plogut molt des d'aquell famós 22 de maig de 2004 a la catedral de l'Almudena, primer, i més tard al Palau Reial de Madrid. Plovia a bots i barrals, de fet, durant la cerimònia. Un presagi interessant sobre com seria la seva relació a partir d'aquell instant. Una unió detestada per la part royal, que va dedicar-se a fer la vida impossible a la núvia i a la seva família. Especialment al pare plebeu i divorciat, al que miraven amb desconfiança, però fins i tot va rebre Paloma Rocasolano. Durant el casori, sota la mirada dels teleespectadors, dels 1.700 convidats i de l'enorme dispositiu de seguretat i intendència desplegat aquell dia, els royals van haver de fer esforços per no delatar-se. 

Boda Felipe Letizia TVE
Boda de Felip i Letícia / TVE
Juan carlos boda TVE
Joan Carles a la boda / TVE
Sofia boda TVE
Sofia a la boda / TVE

Acabat l'ofici religiós, a càrrec del polèmic Rouco Varela, arribava el moment del banquet. Un muntatge descomunal, preparat amb molt de temps d'antelació, i gràcies al qual els VIPS assistents van poder posar-se fins al capdamunt d'aperitius, llamàntol i aus, a banda d'un pastís nupcial de 150 quilos de pes. L'àpat va ser meteòric, 1 hora i 20 minuts. Sembla que hi havia pressa per acabar. Organitzativament, per descomptat: un esdeveniment amb desenes de Caps d'Estat, Famílies Reials, presidents, empresaris i famosos provocava pànic. L'encarregat de coordinar tot aquell sidral acaba d'explicar algunes intimitats sucoses: José Rodríguez Tarín, director de l'Hotel Wellington, ex Guàrdia Reial destinat 20 anys a Zarzuela, on feia de sommelier de l'emèrit. Va ser el responsable d'organitzar les bodes de les infantes, i tornaven a confiar en ell per a la del futur rei.

Tarín Youtube
José Rodríguez Tarín / Youtube

Atenció al secret que revela Tarín: centenars de militars es van haver de disfressar per infiltrar-se durant l'àpat. No només això, van arribar a fer un curset accelerat d'hostaleria: "De los 300 camareros que participaron 180 eran militares de la Guardia Real, sin experiencia alguna. Durante tres meses se les impartió un curso intensivo de protocolo para servir un evento de esas características. Después se hicieron varios ensayos generales en la Guardia Real e incluso en el hotel Wellington, escenificando paso a paso la boda. Al final la disciplina militar fue un valor añadido en la ejecución del evento, porque salió perfecto. Por cierto, nadie se dio cuenta de que entre los camareros había 60 mujeres que disimularon su melena con moño o gomina, ya que todos iban ataviados como caballeros de época, a la Federica". Ens deixa sense paraules. Tot fals. Tot malament.

Sofia Felipe Leticia banquete
Sofia, Felip i Letícia al banquet / TVE

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!