Una cerveseta en un xiringuito després de fer hores de cua, prendre el sol enxovat a la sorra amb el colze del del costat a la teva tovallola i el reggaetton dels del davant sonant eixordador, cues inacabables i hores a la carretera per marxar uns dies a 'descansar'... Els ciutadans ja poden celebrar les seves vacances com Deu mana. Perquè oficialment els reis espanyols ja han donat el tret de sortida. L'estiu no comença per molts fins que hi ha el 'posado' de la família reial a Palma. 

posado marivent 2019 casa reial

Casa Reial

El Palau de Marivent ha tornat a ser testimoni dels somriures assajats de Felip i companyia davant les càmeres. El florejat vestit de la reina Letícia, les confessions de les nenes que s'ho han passat molt bé als Estats Units i el pretès to informal que li ha volgut donar la Corona a aquest carrincló acte estiuenc no ha pogut amagar, però, una preocupació que sobrevola els caps dels monarques en la seva estada a Zarzuela. Perquè després que Sofía i la seva jove hagin anat a veure juntes 'El rey León' al cinema, dimecres es trobaran amb una pel·lícula diferent.

rei marivent elionor efe

Efe

A l'espera que Disney es plantegi fer una versió de Simba republicà, a Zarzuela ja saben que el besamans de dimecres al vespre on Felip saludarà les autoritats i representants de les administracions públiques al Palau de l'Almudaina després de reunir-se amb Pedro Sánchez, vindrà acompanyat d'unes protestes convocades per diferents associacions com Crida per Palma, CUP Palma, Jubilats per Mallorca, Música per la llibertat, Sindicat d'estudiants dels països catalans i Unitat Cívica per la República. Motiu? L'expropiació del Palau de Marivent a la ciutadania de Mallorca. 

mani palma

Efe

Tal i com recorda el diari Público, Marivent va ser cedit pels hereus del pintor Juan de Saridakis per esdevenir museu públic a la Diputació Provincial el 1966. Però la Diputació franquista el va 'regalar' a la família reial l'any 73. A l'illa ja es poden veure uns fullets satírics d'un suposat sorteig per passar les vacances a Zarzuela, a canvi de les dels reis a Marivent: "Ciudadanos de Palma podrán alojarse este agosto en La Zarzuela, como compensación por haber sido expoliados del palacio de Marivent".

 fullet mani palma

Requisits que calen? "Tener alguna documentación gráfica acreditativa de la fidelidad a la corona" o tenir "el español como lengua habitual, aunque puede admitirse el uso del catalán siempre que sea en la intimidad". Veurem si es repeteix la més que probable rebuda a l'exterior de l'Almudaina que ja van tenir l'any passat Felip i Leti, amb crits en favor dels presos polítics i la seva llibertat.