La relació entre la reina Letícia i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, continua el seu viacrucis particular. La royal no suporta la pepera, és evident. En canvi, Ayuso es desfà per aconseguir l'atenció de l'asturiana. No tenim gaire clar, però, les seves motivacions: de vegades per senzill servilisme patriòtic, d'altres per hipòtesis maquiavèl·liques i megalòmanes d'arribar, algun dia, a ocupar el lloc de la dona de Felip VI. Amb Ayuso tot és possible. 

El lliurament d'uns premis de literatura va tornar a reunir dimarts a les dues protagonistes a Madrid. Un encontre marcat per la curiosa forma amb la qual Ayuso va fer la gara-gara a Letícia: es va presentar en vambes, en presumpta solidaritat amb una reina que s'ha trencat un dit del peu, i ha hagut d'abandonar definitivament el calçat de taló. Ni extrems, ni suaus. Sabata plana. Per primera vegada a la seva vida, Ortiz va arran de terra. I Ayuso, tot sororitat impostada, va emular-la calçant un model en tons marrons força lleig, tot s'ha de dir. Ara bé, el gest era suficient per a la premsa a sou del PP madrileny, lloant-la de manera beatífica. Un despropòsit, un més, de la imatge que intenten vendre d'IDA.

Ayuso Letizia Pilar Alegria EFE
Ayuso, Letícia i Pilar Alegría / EFE

Ayuso, a la que vam veure durant la festivitat del 2 de maig a Madrid, instal·lada en una mena de faristol majestàtic, passant revista a tropes i rebent honors de Cap d'Estat a la Puerta de Sol, va tornar a exhibir el mateix rostre inquietant a la cerimònia de lliurament de guardons de llibres per a infants i joves. Una expressió que barreja la desconfiança, la sospita, la conspiració i quelcom tèrbol que pugui passar pel cap. És una mirada sinistra, no és pas neta, es posin com es posin els seus fanàtics. Una impressió que defensa de manera pública una col·laboradora de TV3, experta en protocol i que es fixa en cada detall d'actes com aquests: Patrycia Centeno.

centeno
Patrícia Centeno / TV3

Atenció a la galeta que assesta Centeno a la presidenta madrilenya, desmuntant el fals mite de 'québuenaesayuso' sense despentinar-se. "Dudaba si se había puesto las deportivas por solidaridad con la lesión de Letizia hasta que he visto esta foto. Esa mirada no es de sororidad, es de pura envidia". Aquesta és la clau que explica la conducta, sostinguda en el temps, de la presidenta madrilenya quan es troba a prop de la reina, i per extensió, del rei Felip. A una la mira amb cara rara, a l'altre s'atreveix a passar-li la mà per la cintura, mentre li riu l'acudit amb menys gràcia de la història de l'humor. Ai, Isabel. Que se't veu el llautó a quilòmetres. Si vols canviar de nòvio, millor cerca'l en un altre lloc. No passarà.

44121dd3cfc6ae5b2a24fde0ad83c19c6a7479e5
Pilar Alegría, Letícia i Ayuso / EFE

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!