Entre la reina Sofia i Letizia no hi ha cap relació, i això no és un secret. Elles mateixes s'han encarregat de fer-ho públic amb els gestos, mai no s'han pronunciat sobre això, però les seves mirades han parlat per si soles. L'emèrita, com Juan Carlos, mai no va estimar la periodista com a futura reina ni parella de Felipe. Tanmateix, per l'amor que sent cap al seu fill, l'amor de la seva vida, va acceptar aquesta relació. De fet, va aconseguir que l'emèrit canviés d'opinió, es va comprometre personalment a fer de l'asturiana la millor reina d'Espanya. Ho va aconseguir. Tanmateix, Letizia estava tramant un pla d'atac contra tots els Borbó. Amb les malifetes de Juan Carlos va aconseguir retirar tota la família del seu costat i del de les seves filles, així com les seves funcions institucionals i el salari que percebien dels Pressupostos Generals de l'Estat. L'única que es va salvar de la crema va ser la reina Sofia.

Sofía de Grecia
Sofía de Grecia

L'emèrita va quedar com una víctima del seu marit, la imatge de la reina Sofia mai no es va veure perjudicada, era amb l'única que la ciutadania havia empatitzat. Es manté en el dia d'avui en la institució al paper d'emèrita. S'ha parlat de l'arribada de la seva jubilació, però ara per ara ella no ho contempla.

La reina Sofia no volia que Letizia vingués a la missa funeral a Gómez Acebo

Letizia vol eliminar-la de la jerarquia, però se li resisteix. Felipe vol tenir-la a prop, i ara que la campanya de desprestigi a la reina ha fet efecte, la reina ja no pot fer res. Tots els Borbó han tornat i s'han reunit en diverses ocasions. Fins i tot Juan Carlos es va instal·lar a Madrid i va dinar en Zarzuela, una cosa que fa pocs mesos estaria totalment prohibida.

Reina Sofia
Reina Sofia

La reina Sofia i Letizia es van retrobar una vegada més al carrer del sagrament de Madrid, on s'ubica l'església en la qual es va celebrar la missa funeral de Fernando Gómez Acebo. La monarca va arribar una de les últimes del braç de Felipe, amb resignació. Es va agafar al seu braç i no va dir ni una sola paraula. Ara es manté sempre a l'ombra. L'emèrita esperava que Letizia no vingués, però finalment es va presentar davant de les cares llargues de tota la família.

La dona de Juan Carlos no suporta a Letizia, mai no l'ha tractat bé. I no la perdona. Les diferències entre elles són irreconciliables. La mare de Leonor i Sofia sap que la seva sogra, que sempre regala un somriure, seria darrere d'aquesta campanya de desprestigi on el seu director seria Juan Carlos. La tensió entre elles a les portes de l'església esmolava ganivets.