Letícia està fora de joc. Després de deu anys de ser la gran protagonista de totes les aparicions institucionals i familiars, s'ha quedat sense veu ni vot. Ella era qui ordenava a Felipe, i ell qui executava totes les ordres sense queixar-se, algunes de mala gana. La imatge del rei d'Espanya havia quedat tocada i enfonsada, ja només era un acompanyant de la reina. Tanmateix, la truita ha donat la volta gràcies a la campanya de desprestigi que s'havia orquestrat per part de Casa Reial i en la qual podria estar immers Juan Carlos o el mateix Felip. La Zarzuela creia que era convenient donar-li protagonisme al monarca. Era la reina que s'havia de quedar en un segon pla, a l'ombra del seu marit, com ara.

La mare de Leonor i Sofia va acompanyar Felip a la missa funeral a Gómez Acebo, agafada del seu braç i amb el cap baix. Letícia es va reunir amb tots els Borbons, així com amb la família de les infantes Margarida i Pilar. Es va sentir acorralada, però ara mateix els necessita, ja no té cap poder de decisió.

Letizia del braç de Felipe en la missa a Gómez Acebo
Letícia del braç de Felip en la missa a Gómez Acebo

Felip s'ha reunit amb els seus cosins en un dinar privat

Felip per fi actua sol. En els últims dos mesos el rei ha passat set caps de setmana de vuit fora de la Zarzuela. I sense Letizia. Se'n va anar amb els seus amics de la infantesa, entre qui destaca la presència d'Álvaro Fuster. També es parla d'una famosa rica hereva, però no es coneix la seva identitat.

El rei llueix un somriure i un millor aspecte des que Letícia ha quedat relegada a un segon pla, per fi pot passar temps de qualitat amb la seva família sense haver d'ocultar-se de res. La mort de Fernando Gómez Acebo ha estat un dur cop per a tota la família, en especial per al rei. Ha estat tota la tarda bolcat en els seus cosins amb els quals té una excel·lent relació. Va tancar la seva agenda institucional dilluns passat per acudir a la missa.

Felipe Letizia GTRES joia
Felipe Letizia GTRES joia

Ja que Juan Carlos era a Espanya, Felip ha volgut reunir tota la família en un dinar privat que no ha transcendit fins ara. Un homenatge en memòria de Fernando Gómez Acebo, que els hagués agradat veure a tota la família reunida i somrient.

Un dinar que va tenir lloc dimarts passat 9 d'abril, però no va poder allargar-se gaire perquè Felip tenia un compromís a la Zarzuela a les 17:30 hores. Sabem que Letícia no va estar en aquesta famosa menjada familiar, ella va marxar directament a casa. Van assistir els fills de la infanta Pilar, Simoneta, Juan, Bruno i Beltrán, i María i Alfonso Zurita.