Elionor, acompanyada de la seva germana i els seus pares, ha entregat novament els premis de la Fundació Princesa de Girona que presideix. Abans, crits de "Mori el Borbó" i "Independència", fotos cremades a l'arribada a l'acte i el seu papi Felip fent de trilero, obviant Catalunya, però parlant d'unitat.

Quema fotos Felipe VI Anna Rodríguez

Foto: Anna Rodríguez

Curiós, però, que al diari El Mundo parlen d'un "ambiente mucho más tranquilo que en su debut en 2019, cuando decenas de manifestantes increparon a los premiados y protestaron contra la Monarquía". El mitjà també es fa ressò de les paraules de la princesa. En el fons i en la forma. No només pel que va dir, sinó per com, en català, si més no, una part, que sonava així:

Escriuen que "En su debut en 2019, Doña Leonor sorprendió por su perfecto manejo del catalán en su discurso. Este año, la Princesa lo volvió a utilizar con soltura y hasta la mitad de sus palabras, cuando cambió al castellano".

antonio baños

Antonio Baños

Llegir això ha fet passar vergonya aliena a Antonio Baños, que ha definit aquest massatge mediàtic amb només una paraula, nou lletres contundents:

baños leonor mundo

D'això, a Espanya, en va ple.