Felip VI, nascut Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y Grecia. Fill de Joan Carles I, o Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias. Fill, al seu torn, de Juan Carlos Teresa Silverio Alfonso de Borbón y Battenberg, conegut com Don Juan de Borbón. I si tirem encara una mica més enrere, trobem el rei Alfons XIIIAlfonso León Fernando María Santiago Isidro Pascual Antón de Borbón y Habsburgo-Lorena. Quatre generacions de Borbons... Quatre Borbons amb noms seculars plens de pompa i circumstància re-batejats de manera sublim per Antonio Baños.

joan carles i felip riuen gtres

Felip VI i el seu pare Joan Carles I (GTRES)

joan carles i don juan

Joan Carles I i el seu pare Joan de Borbó

don juan i alfons xiii

Joan de Borbó i el seu pare Alfons XIII

La genètica Borbònica ha anat passant de pare a fill. Tot i que, evidentment, cadascú d'ells tenia algun tret característic aconseguit a còpia d'anys.

antonio baños

Antonio Baños

I ha estat Baños qui els ha definit a la perfecció, amb un tuit demolidor, on ha necessitat molt poques paraules per a ensorrar-los. I probablement, amb la que està caient amb un escàndol rere un altre, encara ha estat benèvol:

Un cobardica, un mangui-fraticida, un cubatero i un crápula. Semblen personatges de Els Joves. Però malauradament, aquesta és la tropa de carn i ossos que han estat al capdavant d'Espanya. Com a mínim, en Mike, en Neil, en Vyvyan i en Rick feien riure. Els Borbons, gens ni mica.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat