David Fernández i José María Olmo es van posar en el focus mediàtic amb la publicació de 'King Corp'. En aquest llibre repassen els moments econòmics més desconeguts de l'exmonarca, però va despertar curiositat en la crònica social u dels capítols que no tenia a veure res amb la temàtica. Es parlava d'una presumpta quarta filla. No es va donar el seu nom, però per les característiques no van tardar a assenyalar Alejandra Rojas.

Segons els periodistes, Joan Carles I va tenir una relació extramatrimonial amb Charo Palacios amb qui hauria tingut una filla, Alejandra. Es van conèixer a finals dels anys 70 i l'aristòcrata presumia de la seva relació amb l'exmonarca. Tant l'emèrit com l'empresària van negar en un comunicat que tinguessin relació, i ella va avisar amb accions legals davant d'aquells periodistes que no cessessin les informacions.

Joan Carles I amb els seus nets
Joan Carles I amb els seus nets

"Em veig obligat a desmentir de nou aquestes informacions pel respecte a la veritat i a l'honor de totes les persones afectades", ha dit. "Nego absolutament haver tingut relació amorosa alguna amb la senyora Rosario Palacios (q.e.p.d.) i conseqüentment haver tingut una filla amb ella. Rebuig i condemno per fals el que s'ha publicat en relació amb aquest inventat assumpte", va fer arribar Juan Carlos a través d'un comunicat traslladat a l'agència EFE.

Per la seva part, Alejandra de Rojas va amenaçar als mitjans de comunicació amb demandes si s'inventaven informacions falses sobre ella. "Davant de la notícia publicada l'última setmana com a avançament d'un llibre que s'intenta publicar ben aviat, i la infinitat de notícies publicades en premsa, ràdio, televisió i xarxes socials sobre la meva persona, em veig obligada a desmentir de forma taxatiu la meva condició de 'filla secreta' del rei Joan Carles, així com tots els comentaris abocats sobre un suposat tracte especial rebut durant la meva infantesa o joventut, per aquesta falsa condició".

Felip VI prohibeix a Joan Carles visitar Espanya tots els mesos

"Les notícies que s'han vingut publicant no tenen cap fonament i causen un mal gairebé irreparable a tota la meva família i per descomptat a la meva persona, pel que em reservo l'exercici d'accions legals contra els autors i propagadors de les mateixes", agrega. Així mateix, reitera la seva admiració i agraïment als seus pares, ja morts, a qui diu que deu tot i l'honor dels quals està fora de perill per a tots els que els van conèixer".

Alejandra de Rojas efe
Alejandra de Rojas efe

Aquestes informacions es van fer públiques quan Joan Carles I va arribar a Espanya. Ell va aterrar amb la idea de passar totalment desapercebut, però no ho va aconseguir. Encara que no va ser culpa seva, Felip VI va tornar a cridar-li l'atenció. De fet, l'aparició d'Alejandra de Rojas ha perjudicat els plans del pare de Felip VI. Per evitar qualsevol tipus de polèmica, l'actual rei ha prohibit al seu pare tornar a Espanya una vegada al mes com tenia previst. Les seves intencions eren passar uns dies a Sanxenxo tots els mesos d'estiu per entrenar. Se sent molt disgustat i l'entorn de Juan Carlos és molt enfadat.