Juan Carlos torna a ser en boca de tots amb la celebració dels pròxims comicis aquest diumenge 23 de juliol. A les últimes enquestes es preveu que Partit Popular pugui governar de forma folgada si pacta amb Vox. Aquesta coalició facilitaria les coses per provocar la tornada de l'emèrit a Espanya. Tanmateix, és una cosa que a priori no succeirà ja que ni ell mateix té intencions. Vol tornar a Espanya sempre que desitgi, però no quedar-se de forma indefinida. El règim fiscal dels Emirats Àrabs beneficia la seva fortuna, per això ha de viure allà més de 186 dies per no tributar a Espanya.

Juan Carlos Bribon
Juan Carlos Bribon

L'emèrit ja no tindria per què avisar a Felip VI del seu aterratge a Espanya, ja que no pesa cap càrrec sobre ell, és totalment lliure de decisió. Tanmateix, tampoc no vol danyar el regnat del seu fill encara que cregui que Letizia és la culpable de tots els seus mals, tal com revelen persones properes a l'exmonarca. Fa un parell de mesos va visitar Sanxenxo per participar en les regates, en què el seu vaixell estava inscrit. Tanmateix, a causa de les condicions climatològiques no va poder gaudir de la seva gran passió, els entrenaments van quedar suspesos fins al mes de juliol. De forma discreta, Juan Carlos va aprofitar per arreglar papers.

Es diu que Juan Carlos podria viatjar a Espanya la propera setmana, just després de les eleccions, però no amb intenció de quedar-se, és "només una visita". Es desconeix els dies que passaria a Espanya ni on s'allotjaria, ja que les portes de Zarzuela estan totalment vetades per a ell.

La reina Sofia i Letícia no volen Joan Carles a Palma de Mallorca, Felip s'encarrega

Molts rumors apuntaven al palau de Marivent a Palma de Mallorca. Per l'illa balear han passat durant dècades tots els membres de la família reial. Els estius a Mallorca eren una cita ineludible. Es reunia la família per complet. Felipe, Elena i Cristina amb els seus fills i respectives parelles, sempre acompanyats pels llavors reis, Juan Carlos i Sofia. Tanmateix, ara les visites són saltejades. L'actual monarca ha ordenat a les seves germanes i nebots que tenen prohibit acudir a Marivent quan estiguin ells. Els seus dies estan marcats en vermell al calendari. Letizia no vol que les seves filles coincideixin amb les seves ties ni els seus cosins paterns.

Juan Carlos al cotxe efe
Juan Carlos al cotxe efe

La reina Sofia tenia la il·lusió de reunir tots els seus nets a palau. Per a ella és un refugi de pau i tranquil·litat i sap que cada vegada li queda menys temps, una persona tan tradicional com ella necessita veure'ls tots junts i feliços, com antany. Sembla que aquest somni no podrà materialitzar-se. Letícia ha tornat a dir "no" a Felip.

Qui tampoc no apareixerà per Palma de Mallorca, almenys no allotjant-se al palau de Marivent, i molt menys en els dies en els quals es troben el seu fill i la seva nora, és Joan Carles I. Ha tingut que canviar de plans en l'últim moment, ni Letizia li vol allà ni de bon tros la reina Sofia.