El rei Felip i la reina Letícia, la parejita feliz, cosa que ningú no s'empassa, continuen amb el seu matrimoni, patadón arriba, com dirien els futboleros, fent veure que la seva és una relació plena d'amor i amagant sota la catifa els escàndols, les directes i les indirectes de l'examant de l'asturiana, l'empresari navarrès Jaime del Burgo. No sabem si Felip haurà pensat alguna vegada com seria la seva vida de diferent si hagués continuat enamorat d'alguna de les parelles que va tenir abans de conèixer la reina. Com li hauria anat al Borbó si no hagués partit peres amb la noruega Eva Sannum? Com estaria ara si hagués continuat amb la nordamericana Gigi Howard? Aquest dilluns els parlàvem d'una altra de les cèlebres exparelles del rei, la madrilenya Isabel Sartorius, que es dedica a fer de coach en intel·ligència emocional i que va mantenir una relació amb el recentment difunt César Alierta. Aquest dimarts els parlem de què se n'ha fet de qui va ser la primera novieta que va tenir l'aleshores príncep, el seu primer amor de joventut.

victoria carvajal
Victoria Carvajal y Hoyos, de jove
felipe joven
Felip, de jove

Parlem de Victoria Carvajal y Hoyos. Corria el 1983, quan ella tenia 17 anys, quan ella i un jove Felip van despertar a l'amor, amb una relació que tots dos recorden com a part del seu passat molts anys després, tants com 40. Era una aquella època en què tots dos estudiaven al col·legi de Santa María de los Rosales, la mateixa escola on anys després van anar les seves filles. Les dues famílies tenien relació, estaven força unides, de fet, molt bona relació, ja que el seu pare, el marquès d'Isasi (Jaime Carvajal de Urquijo), es va fer amic de Joan Carles quan tots dos eren nens a Las Jarillas i compartien activitats esportives. Amb el temps, van començar a coincidir a Mallorca els estius, i així, durant les tardes de juliol i agost, es va anar encenent la flama entre Felip i Victoria.

hoyos
Victoria Carvajal, al costat dels seu pares, el marquès d'Isasi, Javier de Carvajal, i Isabel Hoyos (GTRES)
hoyos2
Victoria Carvajal, al costat dels seu pares, el marquès d'Isasi, Javier de Carvajal, i Isabel Hoyos (GTRES)

Després d'aquell romanç de fa segles, Carvajal ha preferit estar en un segon pla, lluny dels focus i de l'atenció mediàtica, apartada de la intensa activitat social d'altres membres de la jet set. I això que al començament, ho van portar d'amagat. Després, però, un cop sabut, durant anys estava en tots els saraus, després de conèixer Felip. I és que va fer força amistat amb les germanes del príncep, unes infantes Elena i Cristina amb qui era freqüent veure-la per Madrid a finals dels 80, principis dels 90. La mare de la primera novieta de Felip confirmava fa temps que “Lo suyo fue un noviazgo de jóvenes, tenían 17 años… Pero ya hace mucho tiempo de aquello. Ella no le da la mayor importancia”. La mare estava encantada, però sembla que a la reina Sofia no li barrufava del tot aquesta relació. Com es va acabar la cosa? L'any 1984, quan Felip va anar a estudiar a Canadà, abans d'anar a la universitat, al Lakefield College School, i en tornar va anar directe a l'acadèmia militar.

hola2
 

Un cop oblidat el Borbó, Victoria es va enamorar d'un altre home, Bruno Entrecanales Domecq, amb qui es va casar l'any 1995, a Valdemossa, Mallorca, en un festorro on no hi va faltar el seu ex, Felip, ni les seves germanes, destacats entre els més de 200 convidats. Amb el temps, el matrimoni es va separar, però fruit d'aquesta relació van tenir dues filles, Carlota i Victoria, les dues idèntiques a la mare i guapíssimes. Victoria, per cert, fa de periodista, curiosament, la professió de l'actual dona de Felip abans que es casés amb ell. Ha estat a la secció d'economia del diari El País, mitjà amb el que encara col·labora, així com en d'altres publicacions de caire polític i econòmic, com la revista Contexto (CTXT), el diari Ahora i el portal The Objective, on escriu articles d'opinió. Fins i tot ha fet d'actriu amb la companyia Sisita Milans del Bosch. També és una apassionada de la decoració, la pintura, la meditació i muntar a cavall.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!