La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin arriben a un acord de divorci satisfactori per a ambdues parts. Ambdós van coincidir en l'últim partit d'handbol del seu fill Pablo amb el seu nou equip, el Granollers. Allà es van saludar de forma cordial amb diversos petons a la galta i un somriure. Sembla que haurien aparcat les seves diferències. Han passat més d'un any d'intenses batalles amb els seus advocats. Les peticions de l'exduc eren massa exigents i la filla de Juan Carlos no estava disposada a satisfer els seus desitjos. No pensava mantenir el pare dels seus fills i molts menys a Ainhoa Armentia.

Demanava 25.000 euros mensuals de sou, dos milions d'euros en concepte d'indemnització pel llibre que una coneguda editorial li va oferir escriure i al qual va renunciar, diverses propietats de la costa francesa, mantenir els seus escortes i finançar els viatges relacionats amb els seus fills. Cristina no podia fer front a aquestes despeses amb els seus 400.000 euros anuals de sou. Per això és Juan Carlos que ha accedit a finançar totes les despeses.

el petó d'iñaki i cristina
el petó d'iñaki i cristina

Iñaki Urdangarin ja percebia un ajut econòmic de 6.000 euros mensuals que pagava de la seva butxaca la infanta Cristina. També se li ha abonat ja un milió d'euros de la quantitat acordada, l'altre milió se li podria donar després de firmar el divorci o en pagaments fraccionats. "La primera primícia que donarem és que el divorci està a punt de firmar-se, ja s'han aconseguit liquidar tots els serrells que estaven pendents. En els propers dies es firmarà el divorci, però no ens assabentarem amb exactitud perquè es firmarà fora d'Espanya, es firmarà a Suïssa. Els diners no entraran a Espanya amb el que no ens assabentarem", detalla Juan Luis Galiacho.

Iñaki surt guanyant amb el divorci amb la infanta Cristina, es queda amb Baqueira

Segons el periodista d'investigació, "en aquests moments Iñaki Urdangarin hauria cobrat ja entorn d'un milió d'euros. La quantitat mensual que rebrà no són 6.000 euros, és superior, podem multiplicar-lo per quatre o per cinc... uns 25.000 euros mensuals".

Encara que no se sap que propietats rebrà finalment Iñaki, es coneix que va demanar les cases de Bidart i de Baqueira. "Iñaki Urdangarin volia el gaudi de Baqueira tant sí com no. Per això es va presentar el febrer amb Ainhoa Armentia, per demostrar que té dret a utilitzar la casa. I ara a l'agost, ha tornat a 'desafiar' a la seva encara família i es va personar a Baqueira". La infanta hauria acceptat lliurar-li Bidart, però no Baqueira ja que és d'ús real. "El gaudi de la casa de Bidart va a Iñaki Urdangarin. No el de Baqueira que ell també volia. Parlem del gaudi, de l'usdefruit, del dret d'ús, no de la propietat" assegura Galiacho.

fills iñaki urdangarin efe
fills iñaki urdangarin efe