Iñaki Urdangarin i Cristina posen punt i final a la seva relació amb la firma del divorci que s'efectuarà les properes setmanes després de més d'un any de batalles legals amb els seus advocats per arribar a un acord. Les exigents peticions de l'exduc de Palma eren l'inconvenient més gran. Ha estat temps molt difícils especialment per als seus fills. Miguel i Irene han estat els que pitjor ho han passat amb la ruptura. Pablo el més conciliador i Juan qui més s'ha posicionat al costat del seu pare. Ha demanat en més d'una ocasió la seva mare i el seu avi que cedeixin d'una vegada davant de les peticions de divorci de l'exjugador d'handbol perquè per culpa de l'emèrit ha pagat amb la presó.

Iñaki amb els seus fills efe
Iñaki amb els seus fills efe

Juan Urdangarin és el fill gran d'Iñaki i Cristina, i és qui més conscient va ser del moment on els seus pares van declarar en un judici i l'exduc va acabar ingressant a la presó. A més, va viure diversos canvis de domicili. De Barcelona a Washington i de Washington a Ginebra, fins que va ser major d'edat i es va independitzar.

Juan Urdangarin va viure una adolescència molt complicada per l'ingrés a presó d'Iñaki

El més gran dels Urdangarin va patir tota mena d'insults en l'escola. Els nens coneixien la història dels seus pares perquè ho veien a la televisió, no es parlava de cap altra cosa, i a casa, els seus progenitors parlaven d'Iñaki i Cristina. Tots els pares els miraven malament a l'entrada i sortida de l'escola.

Juan Urdangarin
Juan Urdangarin

Juan va ser el més maltractat de tots. Va viure el judici mediàtic a les seves pròpies carns. Sortia al carrer amb els seus progenitors i veia com tot Espanya els insultava. "Xoriço", li deien, entre altres insults. Va haver d'anar-se'n de Barcelona i abandonar tots els seus amics. Era adolescent, l'època més difícil de qualsevol jove.

"Aquesta pressió que van patir a Barcelona quan van tornar de Washington. Juan va ser el que més va patir, fins i tot algun atac físic en el Club de Tennis Barcelona amb nens que li perseguien, li anomenaven xoriço pel que feia el seu pare, que li tiraven pilotes de tennis al capdavant. Ells tenien certs rancors o certes coses per llimar amb el seu pare, però a poc a poc ho han anat fent. I ara Iñaki té una relació molt més sana amb els seus fills. Però això no evita que en la ment d'aquests nens aquest referent hagi passat per la presó i hagi posat les banyes a la seva mare. Això no el pots esborrar de la teva ment per molt que sigui el teu pare", va compartir el periodista Nacho Gay al seu llibre 'Urdangarin. Relat d'un naufragi'.