Cristina i Iñaki haurien arribat per fi a un acord de divorci després de més d'un any de batalles legals amb els seus advocats. Sembla que l'encara matrimoni firmaria els papers en les properes setmanes, és imminent. Un procés que tindrà lloc a Suïssa i no a Espanya, i que a causa de la majoria d'edat dels seus quatre fills no implicarà cap d'ells. En un primer moment la infanta se sentia humiliada i traïda i no estava disposada a cedir davant de les elevades peticions del pare dels seus fills. L'exjugador d'handbol volia aprofitar-se d'haver format part de la corona durant tants anys. Sap massa coses i estava disposat a venjar-se de Juan Carlos, a qui culpa de tots els seus mals. Segons ell, podria haver-se deslliurat de presó si l'emèrit hagués utilitzat les seves influències, però necessitaven un peó que pagués i demostrés que la justícia és igual per a tothom.

Iñaki i Cristina efe
Iñaki i Cristina efe

Iñaki Urdangarin demanava 25.000 euros mensuals per tota la vida, dos milions d'euros en concepte d'indemnització pel llibre que una coneguda editorial li va oferir escriure i al qual va renunciar, diverses propietats de la costa francesa al seu nom, mantenir els seus escortes i finançar tots els viatges relacionats amb els seus fills. Viure com un rei. La infanta no estava disposada a finançar la vida del seu marit i molt menys la d'Ainhoa Armentia. Era una altra humiliació.

La infanta i l'exjugador es van retrobar el cap de setmana passat en un partit d'handbol de Pablo amb el Granollers. Els dos es van saludar de forma cordial amb un petó a la galta i es van regalar uns somriures. La sintonia entre ells era bona, la qual cosa feia presagiar que les coses s'havien arreglat.

Finalment, segons Juan Luis Galiacho hauria acordat els termes del divorci. Iñaki percebrà aquests 25.000 euros de sou, fins a la data percebia 6.000 euros, l'acordat en les clàusules matrimonials. També els dos milions d'indemnització. Ja hauria rebut el primer pagament, un milió d'euros. La resta podria lliurar-l'hi a terminis o després de formalitzar el divorci.

Infanta Cristina i Iñaki
Infanta Cristina i Iñaki

Juan Carlos serà qui s'ocupi finalment de les elevades despeses, ja que a Cristina amb els seus 400.000 euros anuals de sou li és tècnicament impossible. "La primera primícia que donarem és que el divorci està a punt de firmar-se, ja s'han aconseguit liquidar tots els serrells que estaven pendents. En els propers dies es firmarà el divorci, però no ens assabentarem amb exactitud perquè es firmarà fora d'Espanya, es firmarà a Suïssa. Els diners no entraran a Espanya amb el que no ens assabentarem", detalla Juan Luis Galiacho.

Segons el periodista d'investigació, "en aquests moments Iñaki Urdangarin hauria cobrat ja entorn d'un milió d'euros. La quantitat mensual que rebrà no són 6.000 euros, és superior, podem multiplicar-lo per quatre o per cinc... uns 25.000 euros mensuals".