“Evidentemente que saludaré al Rey”. Així és com comença el vídeo-selfie que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha compartit avui a la xarxa per explicar als seus seguidors què en pensa del besamans reial, ara que falten cinc dies perquè Felip viatgi a Barcelona per visitar els súbdits.

REY FELIPE VI SALUDANDO EFE

EFE

El rei d’Espanya té previst inaugurar el Mobile World Congress el proper diumenge, dia 24 de febrer, i els CDR ja han convocat manifestacions per deixar-li clar, un cop més, que no és benvingut. Però com ja ens té acostumats cada cop que ve a Catalunya, Felip amaga el cap sota l’ala, ignora les protestes i es rodeja només d’aquells que volen fer-li petons als anells.

felip corona gtres

GTRES

Però Ada Colau es declara republicana convençuda i militant. Saludar el rei, sí; però això d’agenollar-se al seu davant i rendir-li homenatge passa de taca d’oli. “Otra cosa es el besamanos. El año pasado dije que no participaba y este año tampoco voy a participar”.

L’alcaldessa rebutja rebaixar-se davant la figura del rei d’Espanya. O això és almenys el que ella explica, perquè a la xarxa ja li recorden amb aquestes fotos que, de bracet amb Felip VI, hi està molt còmoda.

Analitzant el llenguatge no verbal de les imatges, qualsevol diria que ja fa temps que Ada Colau i Felip de Borbó van fer “match” amb alguna aplicació dels seus mobiles.