Any nou, extraescolars noves. A cada família amb nens petits hi ha unes normes i a la primera família d'Espanya són públiques, o millor dit, publicades. Públiques perquè es paguen amb fons públics tot i enviar les nenes Elionor i Sofia a una escola privada. I publicades perquè Carmen Rigalt acaba d'explicar al diari El Mundo que la princesa Elionor de Girona i la infanta Sofia han deixat de fer ballet. Letícia controla tot el que fan les nenes a l'escola  Santa María de los Rosales, des del menú a les activitats fora d'horari lectiu, i ja sabem a què dediquen les nenes el temps extraescolar sota l'ull sempre controlador de sa mare, com revela una de les millors fotos del 6-D:

leticia mira elionor sofia GTRES

GTRES

Escriu Rigalt: "Durante un tiempo, las hermanas eligieron el ballet como actividad extraescolar, pero últimamente han cambiado. Ahora Leonor aprende a tocar el violonchelo y Sofía juega al fútbol. La música y el deporte amansan". Novetat triple: les germanes ja no ballen, han triat dues extraescolars separades i mentre l'hereva toca el violoncel amb 13 anys, la petita dona puntades de peu a una pilota als 11 anys.

leticia futbol GTRES

GTRES

Letícia no adora l'esport més enllà del ioga que practicava a casa del corrupte Javier López Madrid. Mai ha posat un peu a la final de la Copa de la Reina de futbol femení i quan va haver de viatjar a Canàries per veure bàsket femení ho van vendre com una proesa i un "sacrifici" d'un diumenge reial. La nena petita Sofia li ha sortit contestataire i futbolera. Un esport d'equip que l'ajudarà a sentir-se més acompanyada ara que és conscient que la seva germana gran serà el centre d'atenció amb 13 anys. Escriu Rigalt sobre les nenes: "Letizia es una estricta gobernanta. Durante la semana,  tienen vetado el uso de móviles, televisión, internet, etc. Entre semana también están prohibidas las chuches y los horarios descabalados. Por ejemplo: nunca se acostarán después de las 21.00 horas". Excepte Nadal per veure el discurs del pare.

leticia filles  efe

EFE

Elionor s'ha passat a la música, a un instrument de corda. La nena a qui, segons Peñafiel, se li ha apujat la Corona al cap (i diu a les seves amiguetes: "Ahora tendréis que hacerme la reverencia") ja sap quina és l'especialitat dels Borbons: tocar el violí.